berita

Rimas Sering Dicaci, Dato’ Aliff Syukri ‘Terlajak Amuk’ Di Instagram

August 11th, 2015 | by Ash Nordin
Lensa Insta

eh

Biasa lah, kalau seseorang tu berjaya dan kaya-raya je mesti ada orang yang tak puas hati. Dah tu, sebarkan fitnah pula tu padahal orang yang duk mengata ni takde pun masa seseorang tu tempuhi susah payah, naik jatuh untuk mencapai cita-cita yang diimpikan.

Macam ahli perniagaan produk kecantikan terkenal Malaysia, Dato’ Aliff Syukri yang terkenal dengan line ‘Terlajak Laris’ ni tak terkecuali jadi mangsa tohmahan dan fitnah orang yang tak senang dengan kejayaan yang dikecapi Dato’ Aliff. Tak tahan dengan perkara itu, Dato’ Aliff Syukri beri sepatah dua kata untuk orang yang suka bawa mulut untuk jatuhkan reputasinya itu. Ouuch!

BIAR GAMBAR INI BERBICARA!

Screen Shot 2015-08-11 at 12.37.51 AM

saje nak luah perasaan bila ramai yg x percaya abg berniaga dari bawah..BIAR GAMBAR INI BERBICARA…WAKTU NI SAYA MASIH MENTAH DAN MASIH TERCARI2 HALA TUJU KEHIDUPAN BERBEKALKAN SPM YG X LULUS???????? DAN DISINILAH BERMULANYA TAPAK DHERBS TRLAJAK LARIS..PASAR TANI SEK13 (dulu org panggil carbootsale) SELAMA 2 TAHUN SAYA DISINI TANPA MNGENAL ERTI PANAS DAN MALU..WAKTU TU UMUR SY 20TAHUN ..DISINI TEMPAT SAYA BERMAIN DAN BERMULA SEGALNYA..YE!!SAYA ADALAH PENIAGA PASAR TIADA NAMA DAN TIADA SIAPA YG KENAL BUDAK HINGUSAN BERJIWA BESAR….. JANGAN LIHAT YANG MANIS SAHJA SKRG DAN APA YG SAYA ADA…TP LIHATLAH KEPAHITAN SAYA TERDAHULU……SAYA PERCAYA..

‘Saya menyeru kepada anda diluar sana untuk berniaga!’

Screen Shot 2015-08-11 at 12.43.14 AM

Untuk berjaya kita perlulah mempunyai semangat yang kuat, bersifat tawakal dan paling penting ialah kreatif…dizaman yang serba maju dan moden terlalu ramai orang yang cerdik dan pandai (abg terlajak laris ni buta it) tetapi berapa ramai orang yang bijak, pandai dan kreatif untuk membawa satu legasi perniagaan?
Apabila anda berjaya mencipata satu perniagaan anda sekaligus telah membuka peluang-peluang rezki pekerjaan dan boleh menaikkan taraf ekonomi negara…ini juga satu jihat.. Oleh itu, saya menyeru kepada anda diluar sana untuk berniaga. Tak kira anda nak berniaga tudung, kerepak atau sebagainya asalkan anda berniaga. InshaAllah peluang untuk menjadi jutawan akan terbentang luas untuk anda.
Saya doakan agar apa yg anda rancang akan berjaya salam terlajak syg dr abg terlajak laris..

Sumber: Instagram @aliffsyukriterlajaklaris

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×