berita

Lelaki Anti Islam Tendang Wanita Hamil

February 9th, 2017 | by Hanis Aliaa | 14 comments
43.9K
reads
11.4K
shares
Isu & Kontroversi

headerSeorang lelaki Inggeris didakwa atas serangan berunsur perkauman terhadap seorang wanita Muslim di United Kingdom. Lebih teruk apabila dia juga menendang mangsa yang hamil dan menyebabkan mangsa kehilangan kembar dalam kandungannya.

David Gallacher telah menyerang wanita terbabit ketika mangsa sedang berjalan di kawasan tidak jauh dari masjid.

Anti Muslim tendang ibu hamil.

1David juga didakwa menyerang lelaki yang cuba untuk campur tangan ketika kejadian berlaku. Mangsa seorang wanita berbangsa Somalia, melarikan diri ke rumahnya dalam ketakutan selepas serangan. Dia tidak tahu bahawa dia hamil anak kembar hingga diberitahu oleh pihak medik bahawa dia keguguran akibat serangan itu.

Mangsa trauma gara-gara serangan.

Suami mangsa terpaksa berhenti kerja sebagai pemandu teksi untuk menjaga isterinya yang trauma selepas kejadian.

Serangan berlaku tidak jauh dari sebuah masjid yang pernah diserang aktivis berhaluan kanan selepas bangunan itu ditukar daripada sebuah pub kepada masjid. Bangunan itu di bom dan dilempar kepala babi.

2Lokasi serangan.

Kredit : The Sun, UK

14 Comments

  1. ummi says:

    allahu

  2. scrub says:

    mmm….tak tau nak kata…dh macam ni omputih ni treat org islam…tapi tak nampak pun bangsa bangsa kat middle east ni berubah..thru experience keje ngan bangsa bangsa barat ni mmg menyakitkan hati….bebas buat apa saja yang mereka suka. nak keje tak nak keje nak mengular nak cuti sakit sesuka hati..takde sape ambik tindakan…contract setiap tahun tetap sambunggg…yg bangsa bangsa arab ni pulak melayan westerner mcm tuhan….tak pelik kalau negara mereka huru hara …sebab terlampau mengangungkan org barat….westerner dan orang asia buat salah yang sama tapi tindakan pd org asia….yg si putih ni buat tak nampakkkk aje….mmg sakit hati …

    • Azrin says:

      Arab memang.Pekerja orang putih bukan main disanjung-sanjung padahal pemalas.Yang Asian sama2 Islam dimaki-makinya.Ni bila suami aku kerja di Dubai dulu.Tapi sekarang di Perth,one thing pulak good pasal orang putih ni.Kurang office politik tak macam di Malaysia.Dan ramai orang putih locals di Perth ni ok.Tak pernah lagi jumpa yang racist.

      • fromthe_truestory says:

        Ya btul22..
        Masa smbutn tahun baru di Putrajaya 2017 yg lalu. Di tndas ppuan byk org brbaris nak ke tandas, tiba time aku nak masuk (ada 3 pintu tndas je dlm tu), Seorg wanita arab ntah dri mana tetiba masuk meluru kdm tandas yg kosong, padahal tak ada brbaris pun. He..geram nya aku, KURANG AJAR..nk je aku tegur..tapi pintu tandas depan aku dah terbuka..akupun masuklah. Nasib baik aku tak TEGUR KERAS KAT DIA…kalau tak malu dia dan lain kali tak la kurang ajar.

        Wanita yg diblakang2 aku mengandung 8 bualn kot pun berbaris.

        • fromthe_truestory says:

          Lpas tu saya cuba la nk senyum sikit2 kat wanita arab tu,,(saja test) mereka pandang, tapi tak balaspun senyuman. Sombong betul la dtg ke sini.

          harap hidung je mancung, tapi muka masam.
          Sbb mereka tiada dididik kot..”Senyuman adalah Sedekah” bukan nak mengatal ke apa sesama wanita.

          Tapi suami saya ckp, klau orang arab UEA mmang sombong..sbb mereka kaya-kaya.

          Tapi macammana pula dengan wanita iran, syria yg PM panggil dtg ke M’sia sby 3000 family..kalau mereka itu – JGN LA KURANG AJAR DAN SOMBONG DI SINI.

  3. toronn says:

    muka pun macam sial ..

  4. abg jambang says:

    mahathir pun manusia sial

    bangsat punya org tua

    mahathir la perosak pakatan rakyat celaka punya perangai

    mahathir bangsat

    • Org atas fikir tak pkai otak says:

      Apa kaitan?

    • Wan says:

      Sudah2 la buat dosa. Solat x?

    • Kuatkatiyako says:

      Mak bapak ko lahir tahun mana ya..kene lahir tahun pak M tu..skali ko la bangsat ngok…

    • zeetajones says:

      shoooh..pergi jauh2..menyemak je kat sini..tak psl2 plak mahathir..

    • Hey Yah says:

      Aku pon tak suka mahathir. tahap benci! tp aku pon tak suka cara kau wat mcmni. Jgn tunjuk diri sama level dgn puak pembangkang.

      Dah…tak payah hujah dgn aku! aku x suka sembang politik

  5. siok says:

    Ni lah manusia paling bodoh sy pernah tgk….org cerita lain dia cerita lain…sakit mental org ni….

  6. cermindirisendiri says:

    Islam yang kau fitnah terrorist bagai. tapi sebenarnya kaum mana yang terrorist? kami takde usik orang non muslim pun. kami buat biasa je…tapi sape yang sibuk kacau orang muslim ??? siapa yang dengki hati dengan orang muslim? siapa yang sibuk bom negara orang islam? apa sebab kukuh kamu bunuh kaum rohingya? fikir-fikirkan lah. jangan menunding jari dekat 1 kaum tersebut jika kamu yang sebenarnya terrorist. kamu yang sebenarnya racist. ade otak fikir sendiri.