berita

[VIDEO] Gara-Gara Tarik Kolar Baju, Lara Alana Dilabel Hyperactive & Sindrom?

April 20th, 2017 | by Arini Saleh | 25 comments
175K
reads
13.4K
shares
Kini Trending

ohbulan_laraalana

Siapa dekat sini yang mengikuti instagram Scha Alyahya mesti tahu mereka sekeluarga berada di Jepun untuk salah satu program Yakult Malaysia. Selain daripada Scha Alyahya sekeluarga, terdapat 2 lagi pasangan lain iaitu Fauziah Ghous serta Hanis Zalikha.

Namun, semalam kontroversi satu video yang diupload oleh Fauziah Ghous melalui laman instagramnya. Rata-rata netizen mengecam perbuatan Lara Alana yang membantu Zeeshan jatuh dengan hanya mengangkat collar baju. Hishh budak budak je pun..

Lari berkejaran

Its not a normal way

Screen Shot 2017-04-20 at 2.52.28 PM

Yang seorang hyperactive dan sindrom

Screen Shot 2017-04-20 at 2.53.45 PM

Budak-budak biasa la

Screen Shot 2017-04-20 at 2.55.13 PM

sumber : zhafoujr

25 Comments

  1. Ilovekids says:

    Bodoh… Bnde mcm tu pn nk komen negative… Budak2 normala.. Ank sedara aku lagi gns dr lara.. Bnjol Kat kepala ada je… X de pn kitaorg nk pk negative, hlg budak tu main nge budak lain…biala msa kecik diaorg lasak, x dela dh beso jd mnja x boleh kena jntik.. Org2 yg komen negative tu spesis x boleh kena jntikla tu…

    • abg jambang says:

      Kalau dah cacat tu mengaku jer la …nak back up pulak .

    • MelayuMudahLupa says:

      Moga apa yang dia cakap pasal Lara ni akan berbalik pada bang jambang ni. Dia org ni tak takut ALLAH agaknya. Kutuk ciptaan Allah. Kata yg mcm2 kat budak kecik umur 2 tahun.

  2. usin lempoyang says:

    netizen ni mcm bagussssssssssssss jer komen! hotak koranglah ckp lara tu mcm2… kuang ajooooo… takdak modal nk cakap diamlahhh…

  3. paeditricion palesu says:

    budak2 biasa la…mujur lara tarik kolar,kalau dia tarik telinga?kikikiki.Lara buat camtu tu kira normal la,kalau umur dah akil baligh pun buat gitu….baru la sindrom.Yang komen negative pun sindrom juga,elok pegi berubat…

    • Lorr says:

      Alahai bebudak je diorng dngn dunia diorang..yg komen besar gajah tu x pnah jdi bebudak ke..x pwon msa bebudak dlu asyik kna kurung je x d bg bekawan..

  4. k says:

    Bila budak tu aktif kau cakap hyper & sindrom, bila budak tu pasif, kau cakap autism pula. Bodoh. Come on lah, budak kot.

  5. thuglife says:

    nitizen bodoh!nanti dh dpt anak tuhan balikkan kat korng baru tau. Sebarang jer cakap budak syndrom.. normal la budak umo lara..lagipun dia xder adik so x tau pun cara layan bdk lebih kecik dr dia macam mana.. stupid!

  6. Hatersgonnahate says:

    She’s just 2 ++ years old for god sake. What do u expect From lara? Dukung baby tu sengetkan badan letak atas pinggang??? Or tepuk tepuk manja belakang bagi ayat inspirasi suruh berdiri?

  7. Sept11 says:

    Meluat aku dgn cerita artis ini dgn anaknya.
    Ini semua riak dan boleh mengundang dosa.
    Apa yg kita lakukan kemudian dgn sengaja pamerkan pd org lain itu namanya riak.

  8. whitecallalily says:

    Niat Lara Alana tu baik, nak tolong rakan sepermainan dia, mereka semua tu sedang happy, sama2 bermain kejar2. Biasalah kanak2, mana yg dapat capai dulu, dia capai lah. Tu kira, Lara Alana ni, budak yg cekap dan baik hati sbb cepat saja dia tlg kawan dia. Bukan nya Lara tenguk dan biar saja kawan nya jatuh. Memang bagus perbuatan Lara ni, cepat nak tolong.

  9. ajar guna tangan kaki jer klau susah nak ajar says:

    ikut perangai mak bapak macam lahanat… bagi pelempang jer ubat dia

  10. Bootoohbulan says:

    Lara ni byk sgt sindromnya… sudah2 le awal promote anak ko ni.. ko jelah cari duit utk kuarga.. takyah suruh lara

    • Nona says:

      Sesedap hati ko ckp anak org byk sindrom..kalau dh kene kt diri sendiri br ko KENAL TUHAN..Ckp jgn sebarang ckp..

  11. Huda says:

    Ya Allah kenapalah cakap budak² mcm tu,, org yg cakap pun dok kutuk n keji org, maknanya Diri sendiri pun x elok mana,, budak² biasa lah,, cakap yg baik² … Insya’allah Semua akan jadi baik.

  12. wekkkkkkk says:

    manjakn anak boleh, biar berpada2, sampai anak org pun di buat suka2 hati..sindrom ke..atau tak sindrom..ni

  13. Cik Ida says:

    Ya Allah. Ini pun nak dijadikan modal berbalah. Kira Lara tu sedikit lembut. Tak tengok lagi anak sedara aku buat WWF mcmana. Macam yg komen negatif ni tak pernah kecik dahulu. Rasa jadi budak baik sangat masa kecik tu yg komen ala negative tu. Wake up la netizen. Budak Lara tu kecik lagi kot. Pada dia tu gurau2 manja. Pada aku ok je Lara gurau cam tu. Budak apa la yang dia tahu. Kalau ko bagi pisau kat anak ko pun dia akan anggap itu adalah mainan. mesti yg komen negative ni anak dia orang baik sangat. Manakala yang tak kawen lagi confirm akan dapat anak yg tidak super active.

  14. kaki tabur says:

    melayu mmg suke menyemak kat media sosial artis???tak keje ke…
    buat benda yang berfaedah la netizen woii