berita

“Pergilah Nak..Tunggu Ibu ‘Disana’ Ye.” – Luahan Sayu Ibu Redha Pemergian Bayinya

August 25th, 2015 | by Ash Nordin
Kini Trending

IbuSedih

Menangis bila kami baca luahan sayu seorang ibu yang redha dengan pemergian bayinya yang baru sahaja beberapa hari dilahirkan didunia.Bayi perempuan mereka dipercayai mengalami penyakit Cleft Palate iaitu lelangit tekak tak bercantum.

Untuk mendapatkan rawatan, bayi ini perlu menunggu sekurang-kurangnya sehingga 7 bulan untuk membuat pembedahan . Namun apakan daya, Allah S.W.T lebih menyayanginya, kami sendiri dapat merasai keperitan ibu ini.

Ibu manalah yang tak sedih apabila baru sahaja menyambut kelahiran anak namun hanya beberapa ketika sahaja dia menikmati kehadiran bayi tersebut. Harap si ibu ini tabah menempuhi dugaan besar ini dan moga roh adik Siti Fatimah Az Zahra sentiasa dicucuri rahmat. Al-Fatihah.

Pergilah nak..pergilah ke tempat yang kami semua DAMBAKAN. ….

ibuSedih1

Jika sudah masanya Siti Fatimah Az zahra tinggalkan ibu..perrgilah nak.ibu dan abah relakan..ibu halalkan susu ibu buat anak ibu.az zahra tau kami smua sayang az zahra..nanti az zahra tunggu ibu dipintu syurga.bawa kami masuk syurga bersama az zahra..bawa abang zaiem, abang zahier ,kakak sara Ye.

“jika masanya kita berpisah ibu ayah relakan az zahra pergi”

IbuSedih3

Dokan kami semua jadi orang yg soleh,solehah sntiasa mncari jalan2 ke syurga allah dlm setiap gerak nafas kami.peliharalah kami dlm jalan yg benar iman yg teguh hati yg tabah dan redha pada takdir Allah..jika masanya kita berpisah ibu ayah relakan az zahra pergi.maafkan kesalahan ibu ayah jika ada trkurang melayan az zahra dalam hari2 yg allah hadirkan az zahra dlm kandungan ibu hingga az zahra lahir.

Besar sungguh NIKMAT Allah swt

ibuSedih2

Pesanan Terakhir sebelum saya pulang ke rumah. keadaan saya terlalu letih semalaman tidak tidur..dapat membacakan yassin, berbual,bercerita, sentuh, usap , peluk , cium sehingga jam 11am tadi.

Besar sungguh NIKMAT Allah swt.
Syukur alhamdulillah.

Tunggu ibu datang Ye. Ibu perlu rehat seketika.

IbuSedih4

Sahabat semua yang baru mengenali saya terima kasih atas doa sokongan . Maaf saya tidak sempat nk reply inbox msg, whatsapp, msg dan sbgainye. Ini kerana saya benar2 ingin menikmati Nikmat Allah utk bersama disaat Siti Fatimah Az Zahra Nazak.. Namun jasa baik kalian hanya Allah swt sahaja yg mbls nya.

Saya Ibu yang kuat dan Tabah?Zek Ayry Khan

Tunggu ibu datang Ye.
Ibu perlu rehat seketika.

Al-Fatihah Siti Fatimah Az Zahra

Ibusedih5

Sumber : Facebook Zek Ayry Khan , Diana Zek

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×