berita

Scha & Awal Bawa Anak Ke Tarian Kecak

November 14th, 2014 | by Noraniza
Lensa Insta

lara alana bali 1-3

Seperti dalam artikel kami yang sebelum ini, mereka sekeluarga kini sedang bercuti di pulau paling top di Indonesia. Mana lagi kalau bukan di Bali kan?

Artikel Berkaitan : Video : Lara Alana Berenang Dengan Singa Laut

Bila dah pergi ke sana, mesti kita nak tengok semua tempat dan budaya mereka yang menarik. Namun, nampaknya followers Lara di Instagram tak berapa berkenan bila pasangan itu membawa anaknya menonton tarian kecak. Katanya tarian itu berunsur pemujaan?

lara alana bali 1-1

Tidak dapat dinafikan bahawa memang wujud sedikit unsur-unsur pemujaan dalam tarian tradisional itu. Tambahan pula tarian itu dilakukan di Uluwatu pada waktu senja. Kalau anda nak tahu lebih lanjut mengenai tarian ini boleh rujuk di sini.

lara

Bagaimanapun, menerusi pemerhatian kami semasa bercuti di sana tidak berapa lama dahulu, memang ramai pelancong menonton tarian ini. Tak kisahlah bayi, orang tua, Islam mahupun bukan Islam, semuanya tampak enjoy menonton tarian Kecak.

Malah, kami juga yakin bahawa Awal dan Scha tidak akan melakukan sesuatu perkara yang akan membahayakan kesihatan anak kesayangan mereka. Mesti mereka dah kaji habis-habis sebelum berani untuk bawa Lara pergi menonton Tarian Kecak kan?

Kredit foto: Instagram Lara Alana

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

SKIP THIS AD ×