berita

[VIDEO] Gadis ‘Hantu’ Makanan Pedas Pasrah Tanggung Barah Ovari – ‘Mak Pesan Jangan Selalu Makan Pedas’

October 28th, 2021 | by Shahira
Kini Trending

Tak dinafikan, seakan menjadi satu trend dalam kalangan remaja zaman kini apabila mereka dilihat berlumba mencuba makanan pedas kemudian memuat naik ke laman sosial masing-masing. Malah, ada yang terlalu obses menyahut cabaran makan makanan pedas sehingga memudaratkan kesihatan sendiri.

Baru-baru ini, seorang gadis ada memuat naik satu video di TikTok berkongsi pengalaman ‘hitamnya’ sebagai seorang penggemar makanan pedas.

Gadis ‘hantu’ makan pedas

Berdasarkan video pendek yang dikongsikan, gadis ini menunjukkan beberapa jenis mee segera berperisa pedas yang menjadi kegemarannya selama ini termasuklah makanan viral iaitu spicy ramen. Buat sesiapa yang pernah merasai kesemua makanan ini, sudah pasti anda semua tahu tahap kepedasannya. Bercerita dengan lebih lanjut, gadis ini memaklumkan ibunya sudah berkali-kali menasihatinya supaya kurangkan pengambilan makanan pedas namun dia tidak mengendahkan nasihat tersebut.

Siapa sangka, pada suatu hari gadis ini mengalami pedih perut. Pada awalnya dia menyangka itu adalah sakit perut biasa tapi sebaliknya yang berlaku setelah dia berjumpa dengan doktor. Hasil pemeriksaan mendapati gadis ini disahkan menghidap kanser ovari dan penyakit cyst. Gadis ini mengakui itu adalah satu ujian dan dugaan besar yang harus dilaluinya.

Video

Pengajaran buat semua

Video yang dikongsikan itu telah mendapat hampir 280,000 tontonan dan menerima pelbagai reaksi daripada netizen. Rata-rata daripada mereka mengakui ‘bimbang’ dengan nasib dan tahap kesihatan penggemar makanan pedas. Namun ada segelintir netizen berpendapat bahawa penyakit yang dihidap gadis itu bukanlah disebabkan pengambilan makanan pedas semata-mata tetapi kemungkinan juga disebabkan pengambilan makanan segera dan beberapa faktor lain.

Sumber: Mrshya

SKIP THIS AD ×