berita

Arja Lee & Fida Ibrahim Tidak Tepati Penilaian AF 2013

September 9th, 2013 | by Ai
Kini Trending

AF

Sebelum ini peminat-peminat Akademi Fantasia telah dikejutkan dengan penglibatan pelakon baru, Arja Lee dan penyanyi, Fida Ibrahim sewaktu mereka menyertai sesi uji bakat AF 2013 yang berlangsung beberapa bulan lepas.

Dan sejak daripada itu, pelbagai spekulasi dan kontroversi mula timbul hingga ada yang mempersoalkan penyertaan Fida kerana sepupunya, Dato’ Siti Nurhaliza merupakan salah seorang inspirer rancangan realiti TV itu.

Bagaimanapun, menurut Pengurus Saluran Astro Ria, Raqim Ahmad Ramli, kedua-dua selebriti itu tidak dapat meneruskan cita-cita mereka di dalam AF 2013 kerana tidak mencapai tahap yang dikehendaki panel penilaian.

Arja Lee sampai ke peringkat Top 24 namun kekurangan undian menyebabkan dia tidak terpilih untuk menyertai 10 peserta awal pada konsert Prelude.

Manakala Fida tidak melepasi Top 24, bukan kerana suara dia tidak sedap namun ada calon yang lebih layak dan mempunyai suara yang belum ada lagi di negara ini. – mStar Online

Zizan

Bagi musim terbaru ini, AF memberi kepercayaan kepada Zizan Razak untuk mengemudi keseluruhan episod itu dan diharap dapat memberi kelainan berbanding musim-musim terdahulu.

Beralih soal cabaran yang bakal dihadapi oleh pelajar-pelajar kali ini, Raqim menjelaskan bahawa mereka akan didedahkan kepada sosial media sebagai langkah untuk berinteraksi dengan peminat.

Kalau dulu mereka tidak dibenarkan berhubung dengan dunia luar, namun kali ini berbeza. Kita mahu mereka belajar untuk berhadapan dengan media sosial seperti Twitter, Instagram dan Facebook.

Seperti musim sebelumnya, Shafizawati atau Cikgu Shafi masih menggalas tanggungjawab sebagai guru vokal di samping tiga tenaga pengajar baru yang terdiri daripada Alam Wakaka dan Suhaili sebagai Guru Koreografer serta Fizz Fairuz sebagai Guru Seni Persembahan.

SKIP THIS AD ×