berita

Dapatkan Nasihat Doktor Kulit di Nazirin Skin Clinic Kalau Nak Kulit Cantik Sebelum Raya!

April 28th, 2021 | by Sya Alkaf
Shout Out!

Pejam celik-pejam celik kita ada lebih kurang 2 minggu je lagi nak raya, yang perempuan mesti dah kelam kabut siapkan baju raya semua. Lepas tu, lagi tak tentu arah memikirkan kulit muka yang kenalah on point di pagi raya.

Sebenarnya bukan perempuan je tau, lelaki pun sama! Korang pun kena jaga kulit muka okay? Tak adanya terus jadi kurang maskulin kalau korang jaga muka dan amalkan penjagaan yang betul.

Tanya pendapat pakar untuk kulit yang lebih sihat dan berseri!

Kadang-kadang sekadar penjagaan asas seperti pengunaan pencuci, pelembap dan pelindung matahari tidak cukup untuk sesetengah orang. Ada diantara kita memerlukan rawatan pakar bagi mengatasi masalah kulit yang dialami.

Dengan bertemu pakar, kulit korang akan di scan terlebih dahulu untuk mengenal pasti punca masalah, Kemudian mereka akan sarankan rawatan dan produk yang betul untuk korang. Cara ini memang kelihatan macam menelan belanja besar, tapi percayalah ianya lebih menjimatkan sebab korang dah tak perlu bertukar-tukar produk dalam mencari skincare yang bersesuaian dengan kulit.

Jangan segan dan terus merujuk pada pakar kulit tentang kulit korang hari ini! Salah satu klinik yang mempunyai pakar kulit berkredibiliti adalah Nazirin Skin Clinic (NSC) terletak di The Boulevard, Mid Valley City, KL.

NSC adalah klinik pakar kulit yang menawarkan perkhidmatan estetik diasakan oleh Dr Nazirin Ariffin. Beliau adalah graduan daripada Royal College of Surgeons di Ireland pada 1997 sebelum memperolehi Diploma dalam bidang Dermatology dari Royal College of Physicians and Surgeons di Glasgow pada 2005. Pada 2007, Dr Nazirin berjaya menamatkan pengajian Masters dalam bidang Clinical Dermatology dari St John’s Institute of Dermatology, St Thomas’ Hospital di London.

Turut sama di NSC adalah Dr. Christine yang memiliki Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery (MBBS) dari Aimst University. Dia mempunyai lebih 9 tahun pengalaman bertugas di pelbagai hospital kerajaan termasuk Hospital Banting dan Hospital Shah Alam sebelum melanjutkan dalam bidang rawatan estetik dan memperolehi sijil daripada American Academy of Aesthetic Medicine (AAAM, USA) serta Medical Aesthetic Certification (MAC, Malaysia).

Haa memang Doktor bertauliah yang akan pantau dan rawat masalah kulit korang dekat sini okay! Sekarang proses konsultasi pun dah jadi lebih mudah tau, korang boleh buat secara online. So, korang hanya perlu ke klinik pada tarikh nak jalani rawatan je. Senang!

 

Ada Pakej istimewa sempena Raya, kulit sihat hati senang!

Bagi memastikan semua orang dapat tampil anggun berseri di hari Raya, NSC menawarkan beberapa pakej penjagaan dengan harga istimewa khas untuk semua pelanggan baru mahupun sedia ada.

Antara rawaratan yang ditawarkan adalah seperti berikut:

Oxygen Peel (x10 ) RM950 

 

Oxygen Peel adalah proses membersihkan wajah dan membantu untuk memperbaiki keseluruhan tekstur kulit, masalah kedut, tona kulit tidak sekata, jerawat, kulit berminyak, liang pori tersumbat dan kerosakan lain akibat terdedah pada matahari.

Microdermabrasion (x10) RM1600

Rawatan ini menggunakan spray of granular crystals bertekanan tinggi untuk mengembalikan keremajaan kulit dan merawat cela serta sebarang ketidak sempurnaan pada kulit termasuk parut, kedut, pigmentasi dan kulit kendur.

Rawatan Microdermabrasion di NSC adalah berbeza berbanding klinik lain dimana mereka menggunakan microdermabrasion machine berteknologi advanced yang memudahkan rawatan di sekitar kawasan sensitif seperti mulut dan sekeliling mata tanpa sebarang potensi berlakunya kecederaan.

Rawatan laser hair removal

Penjagaan diri kadang-kadang memang boleh jadi agak leceh, lagi-lagi bila hampir tiap bulan nak kena wax untuk buang bulu di badan. Tapi sekarang teknologi dah canggih guys, korang dah boleh buat rawatan laser hair removal yang mana selepas 7 kali rawatan, pertumbuhan bulu bakal menjadi perlahan dan korang hanya perlu ulangi proses yang sama sekitar 3 ke 6 bulan sekali sahaja!

Hair removal machines di NSC diimport daripada Europe dan diluluskan KKM. Mesin ini dijamin tidak akan meninggalkan sebarang kesan sampingan pada kulit dan menghasilkan suntikan haba yang sangat minimal untuk keselesaan pelanggan.

Harga baru yang jauh lebih murah di bulan May!

Kalau korang tak berapa pasti dan tak berani nak ambik pakej terus, apa kata cuba dulu jalani rawatan pilihan dengan pembelian secara individual. Tapi kami yakin korang mesti suka punyalah rawatan dekat sini!

Alamat penuh NSC adalah di 59-1, The Boulevard, Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra 59200 Kuala Lumpur. Jika korang memerlukan sebarang maklumat lanjut atau nak tetapkan tarikh temujanji korang boleh hantarkan Whatsapp ke +6019 280 6088. 

Ataupun tinggalkan butir peribadi korang di https://nazirinskinclinic.com/#appointment dan pihak NSC  akan menghubungi korang semula dengan segera.

Untuk Instagram dan Facebook pula korang boleh klik di SINI dan SINI.

SKIP THIS AD ×