berita

Foto Neelofa Atas Katil Yang Bernilai RM 1 Juta

October 23rd, 2014 | by Noraniza
Lensa Insta

Screen Shot 2014-10-23 at 12.57.42 AM

Terkejut dan tergamam. Itulah reaksi kami apabila melihat foto yang dimuat naik sendiri oleh pelakon cantik itu di laman Instagramnya semalam.

Mahu tak terkesima bila Neelofa mendakwa bahawa dia berada di atas katil yang bernilai 200,000 Euro, bersamaan RM 1 Juta. *pengsan*. Mesti anda semua tertanya-tanya katil jenis apakah yang berharga semahal itu kan?

Sebenarnya Neelofa dan keluarganya sudah beberapa hari berada di sebuah pusat peranginan mewah Phuket, Thailand. Malah, Iniala Beach House, Phuket ini turut menjadi pilihan selebriti antarabangsa, Kim Kardashian untuk berbulan madu.

Screen Shot 2014-10-23 at 12.59.35 AM

Kami pun rajin-rajinkan tangan untuk meng’googlerate harga hotel tersebut. Ternyata ‘jumlah’ yang kami perolehi memang membuatkan mulut kami ternganga besar.

Secara kasarnya, harga sebuah bilik biasa di hotel tersebut bermula daripada RM6,000++ satu malam. Manakala, villa pula bermula daripada RM10,000++ satu malam. Pengunjung pula perlu sekurang-kurangnya menginap selama 3 malam di villa hotel tersebut.

Screen Shot 2014-10-23 at 1.00.51 AM

Katakanlah, jika ambil bilik paling murah pun, jumlah minima yang perlu dibayar ialah lebih kurang RM 18,000++. Maka, kami pun tak hairanlah jika harga katil itu dikatakan mencecah RM 1 Juta kan?

Namun, kami pun tak pasti sama ada Neelofa berada di sana untuk bercuti semata-mata ataupun atas urusan kerja kerana salah satu gambarnya menulis caption “Hello Asia Magazine photoshoot at one of Iniala’s collector villa”.

Bagi kami, walaupun mungkin Neelofa menginap di sana atas urusan kerja, ia memang satu peluang keemasan yang tak boleh dilepaskan.

Bayangkan anda baring atas duit RM 1 Juta. Tak ke gila rasanya. Nah, jom sama-sama kita rasakan sedikit ‘kegilaan’ tersebut di video dan foto-foto di bawah.

P/S: Kiraan tu secara kasar sahaja. Kalau nak tepat lagi, boleh rujuk terus di sini. Mana tahu ada pembaca nak bercuti di sana ke lepas ni kan.

Can i bring this room and it’s view back home! Pleaseee?

A video posted by Noor Neelofa Mohd Noor (@noorneelofa) on

Faliq’s mini hotel A video posted by Noor Neelofa Mohd Noor (@noorneelofa) on

Just like how we wanted it to be. @noornabila @ameera812

A video posted by Noor Neelofa Mohd Noor (@noorneelofa) on

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

SKIP THIS AD ×