berita

Isu Skandal Adi Putra : Pegawai Penyiasat Dikenakan Tindakan, Kes Mungkin Dibuka Semula

June 17th, 2014 | by Ai
Isu & Kontroversi

Jelajah-Anugerah-Skrin-2013-61-630x420

Masuk hari ini, dah lapan bulan kisah kontroversi Adi Putra yang dikatakan menjalin hubungan skandal dengan isteri orang bernama Nooraida Abdul Mutalib diketahui umum.

Isu yang mula hangat sekitar bulan September tahun lalu kemudiannya mula sunyi dan semakin jarang diperkatakan apabila Adi sendiri bersikap acuh tak acuh dengan tindakan pihak Nooraida yang tetap mahu membuktikan pelakon itu bersalah.

Kalau masih ingat, pada 12 Disember lalu, Adi telah mengumumkan isu skandal dan penyebaran foto sensualnya sebagai No Further Action (NFA) atau bermaksud tiada tindakan selanjutnya daripada pihak polis.

perempuan-yang-dikaitkan-dengan-adi-putra-05

Gambar Adi dan pegawai penyiasat yang didedahkan oleh Amiruddin

Namun sehari selepas itu Nooraida dan bekas suaminya, Amiruddin Othman yang mana ketika itu mereka masih berkahwin telah membuat laporan tatatertib di Bukit Aman kerana meragui sikap profesional pegawai yang menyiasat kes berkenaan.

Artikel berkaitan:

Dan selepas enam bulan laporan tersebut dibuat, semalam kami menerima kiriman emel dari seseorang yang melampirkan gambar keputusan penyiasatan tatatertib dibuat oleh Amiruddin pada Disember lalu. Dari apa difahamkan, pegawai polis yang terlibat itu telah dikenakan tindakan tatatertib.

Screen Shot 2014-06-16 at 3.46.07 PM

Screen Shot 2014-06-16 at 3.46.32 PM

Ini bermaksud peguam yang mewakili Nooraida dan bekas suaminya dalam menentang Adi akan memohon untuk membuka semula siasatan.

Entah apa pula keputusan mahkamah selepas ini. Semoga semua masalah akan kembali pulih secepat mungkin.

SKIP THIS AD ×