berita

Didakwa Terpalit Isu Kontroversi ‘Blackpig’, Ini Jawapan Pelajar Malaysia Di Korea

February 23rd, 2021 | by Shafika
Kini Trending

Siapa aktif di laman Twitter pasti mengenali gadis cantik kecil molek iaitu Sabrina Azhar yang pernah menjadi viral selepas mengajar kekasihnya orang Korean bercakap Bahasa Melayu. Malah gadis ini sering berkongsi kehidupannya sebagai pelajar di Korea di laman sosial miliknya.

Artikel Berkaitan : Pelajar Malaysia Di Korea Dakwa Kena Buang Dari ‘Group’ Belajar?

Artikel berkaitan: Janna Nick Buat Laporan Polis, Nafi Kutuk Artis K-Pop

Terbaru, Sabrina menjawab persoalan orang ramai mengenai keadaannya disana selepas viral kononnya pelajar di Malaysia yang belajar di Korean dibuang dari kumpulan belajar gara-gara isu ‘Blackpig’.

Kami okay sahaja

Saya baik-baik sahaja, saya okay. Saya cuma nak cakap kesemua rakan-rakan Malaysia saya juga baik-baik sahaja disini. Saya ada dengar mengenai khabar angin seorang pelajar Malaysia ditendang dari group whatsapp namun saya tak mahu ulas mengenai itu. Jangan risau mengenai keadaan kami disini kerana semua pelajar sini okay.

Tambahnya lagi, dia tidak mengulas khabar angin tersebut kerana keadaan dia dan pelajar lain dari Malaysia adalah baik-baik sahaja. Mengenai isu artis yang terpalit kontroversi dia memberitahu dia tidak berhak untuk bercakap mengenai ini namun setiap individu tidak boleh memperlekehkan orang mati lebih-lebih lagi yang ada masalah tekanan mental.

Lebih sudu dari kuah

Rata-rata di ruangan komen berterima kasih kepada gadis ini yang memberitahu situasi sebenar disana. Tak kurang juga yang mengkritik individu yang menyebarkan maklumat palsu yang kononnya ramai pelajar dan pekerja disana terkesan dengan kontroversi ini.

Sumber : Sabrina Azhar

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×