berita

‘Rumah Nama Suami, Bila-Bila Masa Boleh Dihalau’ – Suami Kahwin Lain, Tinggalkan Rumah & Anak-Anak

May 4th, 2021 | by Shahira
Kini Trending

Memiliki sebuah keluarga yang bahagia dan harmoni merupakan impian setiap pasangan yang bergelar suami isteri. Tetapi, tidak semua orang berpeluang untuk mengecapi kehidupan yang mereka inginkan.

Artikel Berkaitan: ‘Anak Isteri Patah Hati & Bawa Diri’ – Tinggalkan Baju & Buku Sekolah Anak, Ini Kisah Di Sebalik Rumah ‘Lelong’

Seperti yang dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok menceritakan kisah sedih yang menimpa seorang wanita apabila dia telah ditinggalkan selepas suaminya menemui ‘cinta baru’.

Kisah rumah lelong

Berdasarkan yang dimuat naik, Shariza Abd Latif menunjukkan keadaan sebuah rumah lelong yang berjaya dibelinya. Siapa sangka, di sebalik rumah besar yang tersergam indah ini mempunyai kisah ‘hitam’ tersendiri. Menurut Shariza, sebelum ini, isteri pemilik rumah tersebut telah menjaga rumah dengan baik sekali. Malah, jika dilihat keadaan rumah itu sangat bersih dan semua perabot serta perkakas rumah disusun dengan rapi.

Tetapi selepas si suami menceraikannya dan berkahwin lain, lelaki itu telah meninggalkan rumah dan anak-anak. Menurut wanita ini, niat di hati ingin terus tinggal di rumah itu dan membayar secara ansuran kepada bank. Tetapi rumah berkenaan bukanlah atas namanya tetapi nama si suami. Simpati dengan keadaan itu, Shariza menghulurkan bantuan dengan mencari dan membayar deposit rumah sewa sebagai tempat berteduh wanita ini dan anak-anaknya.

Isteri nak bayar ansuran di bank tapi rumah bukan atas nama dia. Bila-bila masa suami boleh halau dia keluar. Si suami mesti gembira dapat cash berpuluh ribu. Isteri hidup terbuang. Kejamnya.

Rumah atas nama suami

@sharizaabdlatifRumah atas nama suami seorang. Bila bercerai isteri tiada hak.. ##rumahlelong ##zsteam? bunyi asal – PU Azman (Cik Man)

Penjelasan tentang harta sepencarian

@sharizaabdlatifBalas kepada @anjakunit kes lain2.. Tak Boleh samakan.. Memang boleh tuntut harta sepencarian. Tapi perlu dicairkan aset terlebih dahulu..? bunyi asal – Shariza abd latif

Kasihan isteri dan anak-anak

Sumber: Shariza Abd Latif

SKIP THIS AD ×