berita

Unilever & A.S. Watson Lancar Produk Penjagaan Rambut TRESemmé Di China!

September 6th, 2018 | by Noraniza
Shout Out!

A.S. Watson dengan jayanya telah membantu Unilever untuk melancarkan TRESemmé, produk penjagaan rambut di China.

Strategi pelancaran ini dirangka bertujuan untuk menggabungkan kepakaran penjagaan rambut oleh Unilever dengan perniagaan runcit, jangkauan pelanggan yang luas dan juga pemahaman data pasaran oleh A.S. Watson.

Malah, strategi ini juga bertujuan untuk memberi fokus melalui aktiviti dalam talian dan luar talian.

A.S. Watson mensasarkan 300,000 anggota kesetiaan Watsons mengumumkannya melalui SMS dan tambahan lima juta pembeli dicapai melalui kempen media sosial pada aplikasi Dianping. Terdapat juga penampilan pelakon Cina Jiang Xin di Watsons di Guangzhou, yang juga disiarkan dalam talian.

Berikutan pelancaran itu, Unilever dan A.S. Watson terus bekerjasama untuk mengembangkan dan membangunkan rancangan promosi digital. Pendekatan bersama ini telah menyaksikan dividen dengan jualan menunjukkan kenaikan 128% berbanding minggu purata.

Bérengère Loubatier, Direktor Unilever TRESemmé Global Brand Care Care berkata:

“TRESemmé adalah penjagaan rambut terkemuka dan jenama utama untuk memberikan rupa yang sempurna dan pengalaman yang bergaya dan kami teruja untuk bekerja dengan A.S. Watson untuk membawa ini kepada pelanggan China! “

Dengan rangkaian cawangan, data pelanggan dan pandangan pasaran, ternyata A.S. Watson dapat membantu jenama mengembangkan produk di pasaran baru.

Malina Ngai, Ketua Pegawai Operasi Kumpulan di A.S. Watson Group berkata:

“Pendekatan ke hadapan dan akses kepada teknologi dan data baru membolehkan kami bercakap terus kepada lebih daripada 130 juta pelanggan setia di seluruh dunia.

Ini ditambah pula dengan kepakaran jenama runcit global kami dan membolehkan kami bekerjasama dengan rakan niaga untuk memaksimumkan peluang dan memberi pelanggan produk yang mereka mahukan.

Pendekatan yang disesuaikan ini telah melihat dividen bagi rakan strategik kami dan pelanggan kami dan kami berharap untuk melancarkan lebih banyak contoh kerjasama inovatif. “

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)