berita

[VIDEO] ‘Berani Datang Sini’ – Isteri Saleem Beri Amaran Kepada Syarikat Rakaman Syafiq Farhain

August 16th, 2017 | by Wan | 50 comments
321.7K
reads
36.5K
shares
Isu & Kontroversi

Penyanyi baru, Syafiq Farhain menerusi laporan Harian Metro semalam telah pun memohon maaf sekiranya sebelum ini dia pernah bercerita mengenai bapanya Saleem apabila ada yang bertanya tentang perkara itu.

Artikel Berkaitan : ‘Saya Tiada Pilihan Lain’ – Isu Penggunaan Nama ‘Saleem’, Syafiq Farhain Minta Maaf

Tambah Syafiq, hubungannya dan Saleem masih lagi baik. Terbaru, isteri Saleem yang juga merupakan pengurusnya tampil untuk bertemu dengan pihak syarikat rakaman Syafiq bagi menyelesaikan beberapa perkara berbangkit. Video yang dipancarkan secara langsung di laman Facebook Utusan Online itu menerima pelbagai respon daripada netizen.

Jangan kaitkan nama Saleem dalam promosi

Menerusi video berdurasi 20 minit yang dirakamkan Utusan Online itu, Julia jelas berang dengan tindakan syarikat rakaman Syafiq Farhain yang didakwa menggunakan nama Saleem bagi mempromosikan lagu baru penyanyi itu.

Mulanya saya warning dia, kau nak promosi album baru kau, jangan kaitkan nama Saleem. Kaut keuntungan poket sendiri. Saleem masih hidup.

Apa motif nak pakai nama Saleem untuk promosikan album baru kau. Saya dah bagi surat larangan tapi mereka buat juga. Jangan kaitkan nama Saleem dalam promosi album. Berdiri di atas bakat sendiri.

Dakwa Julia lagi, kenapa perlu berterusan menyebut nama Saleem dalam sebarang promosi.

UPDATE : Pihak syarikat rakaman mohon maaf

Wakil pihak rakaman telah pun meminta maaf secara terbuka kepada Saleem dan pengurusnya. Sebarang promosi Syafiq Farhain selepas ini takkan lagi menyentuh nama Saleem.

Sumber : Utusan

The following two tabs change content below.

Wan

Content Champions at Rev Asia Berhad
Ex boyfriend Neelofa, sedang berusaha memenangi hati Ummi Nazeera, bukan kerabat diraja, penulis bertauliah.

50 Comments

  1. my2cents says:

    apa kes sampai jadi gini? anak sendiri kot..

    • Nyam - pah aku says:

      Syafiq farhain bin saleem…best ape nama tu..awat makcik nk suh syafiq tu tuka bin ka? Baru nak puas ati kering makcik tu???…samapi nama bapak sendri tk bole sebut…haru betoi laaa

  2. zira says:

    Ek eleh apahal minah ni?Kau tengok la muka kau tu,tak tau malu ke?Dulu dia ni la menggatal dengan Salem & si Salem ni tinggalkan mak si Syafiq tu dengan 5 anak dalam keadaan miskin.Lepas tu masuk Majalah Mangga kot laga2 pipi cerita kisah cinta mereka cheh.Pas tu Salem main dadah lagi & menangis dalam court bila Salem maki dia.
    Dua-dua ni boleh pergi mampus tak?

    • Penang mali says:

      Kannn… batu api betol mak tiri dia nih. Patutnya cool downkan saleem spy baik ngan ank. Buang yg keroh. Ni makin simbah minyak panas. Iyall toll lahh….

      • Sikit punya hal daa says:

        Amboi makcik jari kau x takot kna kerat ka.. ngku keturunan lanun padan lah perangai mcm lanun la ya..amboi..kau nak mengapi api kan dua beqanak tu dah kenapa..takot qerta blh dekat lain ank ke..kau bg laki kau mkm nasi kangkang ka ikot semua ckp ko..dah mcm lembu kna cucuk hidung laki kau..amboi2 mak cik pangil abg long trun kang habis lanun2 kau beteqabo..

        • stingray says:

          mati si saleem tu anak lelaki dia lagi kuat tuntut harta dari mak tiri tu tu yang takut tu

  3. kamibencibinisaleem says:

    makcik nak menopos eh?

    dahla dulu sebat laki orang, laki pon drug addict (harap2 dah clean la) pastu buat anak bini saleem terkontang kanting kat kampung. aku ingat lagi aku baca kt urtv ke apa tah magazine dulu.

    Meroyan tak sudah. dah2lah makcik, dah mcm org tak cukup makan je kelaku.

  4. Shania says:

    Perlu ke cakap ORG JOHOR BAGAI, keturunan LANUN, BUGISS.. ADA AKU KESAH, eeee takut la kami kalau mcm ni perangai perempuan dari JOHOR.. Ni la org kata kerana nila setitik rosak susu sebelanga.. Tak payah la jeritttt.. Perempuan marah kat anak Saleem ke marah kat bekas isteri Saleemm.. mcm la nama Saleem tu baru jatuh dari langit.. KERAMAT GITUUU.. Buat malu kaum wanita je makcik ni..

    • Rose says:

      “Ini Julia okay” kata betina bangka tu!!
      Dh tua tp x pandai sabar!! Ms muda tu lg terok rasanya. Dh lbh 40yrs mmg sampai mati perangai still like hanjing!!

  5. Xxyyzz says:

    Jgn la salahkan makcik tu. Cuba kita kat tmpat dia? Pendapatan kita dikacau org. Mesti la kita pun rasa yg sama. Cumanya, makcik ni berani bersuara. Dia sdg pertahankn suami dia. Kalaupun org ckp dia merampas suami org, dia pun pernah berasa susah jugak suatu ms dulu bersama saleem. Tp apa pun, kita doa yg terbaik utk mereka.

    • mama says:

      Setuju..sape kita nak judge org..drpd kita sakit hati biarkan je hal dorg tu..

      #pikiryangbaikbaik

      • Rakun says:

        Saleem da masuk dlm golongan LEGEND apa mau takut sm periuk nasik.. cm amy search,awie,jamal abdilah.. dll org bawa lagu dorg pun dorg tak kisah sbb org ttp kenal penyanyi ori.. sebaiknya bsyukur ada pelapis yg mnyerupai suara.. ni lg anak darah sendiri.. ni la skrg harta benda nama lagi penting dr keluarga sendiri. tuhan dah bagi sakit takan x paham? taubatlah salem selagi hayat dikandung badan..dari ko melalak2buat show.. baik la ko pigi mesjid baca ayat2 suci sebagai bekal sebelum mati.

        • risha says:

          sokong rakun.
          dah anak kan…mesti le tak byk sikit ada ciri2 bapak. mcm anak jamal tu pon suara ala2 jamal gak. relax je jamal. siti norhaliza lagi relax, berapa ramai pompuan yg yg takda kena mengena dgn dia nyanyi suara ala2 dia. klau dia nak saman jenuh jugak dia nak naik court.

    • tipahhhhhh says:

      “Org” yang dimaksudkan adalah “ANAK” beliau sendiri.. Diulangi “ANAK” or in english “SON”.. Bukan anak sedara ka, anak jiran ka or anak org lain.. Yg jadi isu coz suara dia mirip Saleem & nitizen dok korek2 dan dapatla tau yg dia ni anak saleem, so org excited la coz dia anak so called LEGEND + berbakat… tgk balik statement si syafiq on July bila org provok relay dia dgn bapak dia mcm ne jawapan dia? Punyala baik siap ckp “org nk hina dia xpe tp jgn bapak dia”.. syafiq ni belajar pandai, keja bagus, Mcm tu si julia kata mak dia xpandai didik anak lagik?? Tengok video ni pun dah boleh menilai jenis apa depa dua ni.. Dgn anak sendiri pun nk berkira oiiii, matilanakkkk..siap mention “PENDATANG BARU” la apelah..persoalannya adalah tentang duit aje..syafiq buat duit tp xhulur kat depa kot tu yg menyentap xtentu hala..donya2.

      • ritadan says:

        Sepatutnya kita bersyukur anak kita berjaya. Kenapalah dia sebut nama mak syafiq? kesian mak dia..Saya tgk Syafiq anak yg baik. Teruskan perjuangan Syafiq..Insyaallah awak akan berjaya nanti..aminn

      • Latipahahaha says:

        Setuju.
        Tengok je dah tahu dah mana intan mana permata.
        Kesantunan budi bahasa kena jaga makcik.
        Asal negeri mana bukan ukuran.Saya pun Johor jugak.
        Tapi didikan tu yang utama.
        Apepun doa untuk THE LEGEND Saleem, semoga tak menganggap ANAK SENDIRI orang luar. Semoga anaknya kekal merendah diri dan kekal berBINkan ayahnya Saleem selagi hayat di kandung badan. Bukan guna nama MAKCIK tersebut..Nak tanya,Anak2 makcik nanti boleh tak gunakan nama makcik kalau mereka meninggal nanti? Sekian.

    • Pembangkang says:

      Tak setuju sngt…takkanlah anak saleem pun salah ker nak guna nama bapak die…tine kecik sampai ke besar bapak dia tk tunaikan kewajiban pasti dia tergelak senangkan makan hasil saleem sorang2…tkde pun mak shafiq ni nak meroyan mcm die…siap cakap jgn hina salim boleh hin die…ni apa jes plak nak mengata mak shafiq tak reti ajar anak.. ape kaitan ker masalah ni ngan mak shafiq…nampak sngt due tu cemburu dgn bekas bini laki die… samseng taik kucing si minah monopos ni…

  6. Mohd noor says:

    La…saya peminat salem,tapi tengok video ni terus saya jadi meluat,selekeh la perangai…biasala dah tua sapa nak ambik jemput mana mana even,salim pun imej x jaga berserabut ja tengok…betuika bugis tu lanun…hihi,peminat salim orang bugis mesti marah kata kata kak ni…apa yang saya nampak kak ni mulut puaka dan dengki,patotnya suport anak salisedap
    agi 1 perempuan ni tkda hak nak cakap bini mula salim….apapun suara anak salim pon sedap

  7. Tak suka marah2 says:

    Ehh nak sembunyi pon…. lambat laun orang akan tau jugak lah tu anak saleem.. dah suara same orang akan compare jugak lah.. aku tak paham bab mana dia tk puas hati ni.. itu kn anak.. zaman ko dah lalu lah saleem.. kasi lah kat anak.. saleem boleh nyanyi lagi ke?

  8. HAHA says:

    WOIII.. TAKUT BINI!!!

  9. Shania says:

    PATUTNYA BANGGA ANAK IKUT JEJAK SALEEM. SUARA PUN SAMA MCM SALEEMM. BAB MCM NI KITA SALUTE SAMA DATO’ JAMAL ABDILLAH.. DIA SIAP HANTAR NAK BLAJAR KAT SEKOLAH MUSIC LG. SUARA ANAK DATO’ JAMAL OSAMA TU PUN SEDAP SGT MCM SUARA DATO’ JAMAL ABDILLAH.. TAKDE PUN NAK KECOH2.. REZEKI DARI ALLAH YA CIK KAK YG JERIT2 TAK HABIS CKP ‘INI JULIA LA’ KESAH SGT LA SYKT RAKAMAN TU.. BUAT MALU KAUM HAWA JE KAKAK NI.. NI LA BILA ORG TAK TAHU ADAB.

  10. Yg memerhati says:

    Patutnya bapak beri sokongan..rezeki ni luas x yah la rasa tergugat…anak dia sendiri kot,kalau dulu ko abaikan anak bini …anggap la anak ko tumpang rezeki ko skrg…bincang baik2 sbg keluarga kl x puashati,bukan nyer laki bini mcm gangster mcm anak tu mencuri pulak…aibkan anak sendiri..Dunia akhir zaman kuarga sendiri layan mcm musuh..yg mak tiri tu pun jgn la over tau la awak manager saleem,sepatutnya nasihatkan jgn api apikan lagi..

    • Nyam - pah aku says:

      Patut nya saleem ni,klu dh tau tk larat dn tk sihat…ambik peluang ni utk duet dgn anak tu..naik kn blk nama dn sekali gus bg peluang utk anak cipta nama sehebat dia…sampa namo ko pn syafiq tk bole nak sebut…nak buang mana namo ko saleem…anak ko jgk kot

  11. Juhanna Johann says:

    klu pihak pengurusan muzik shafiq ni awl2 byr pihak salem sbb guna nama salem dlm promosi,dorg marah ka tak..hehehee..salem nmpk ok sbnrnya tp bini dia ni over,patutla dia kena kutuk “mak tiri batu api”..aku kesian tgok salem tu dh la sakit kurus kering,benda ni kecik ja pn..ramai juga artis lain yg bkeluarga sma2 jd artis tp xda pn yg nk jdikn isu mcm ni..dh mmg shafiq tu ank kpla salem nk buat mcmna kn.lagi pn bnda mcm ni mmg xbleh nk elak sbb hakikatnya mmg dia ank salem n ramai yg mmg kenal salem tu bapa dia..haha..kesian aku tgok ank dara salem tu,mcm dia malu2 ngan gaya mak dia..overrrr x matang

    • salem takut bini ker says:

      betul tu

    • 123 says:

      Sdapnya mlut hang..mak dia x tau didik ank..baq hang klau mak dia x tau didik x la dia jdi org skarang…bkn mcm bapak dia x ikot jejak bapak dia pwon..tu hang kta x tau didik ank..aku cabai mulut jugak mulut hang sat g..

  12. salem takut bini ker says:

    pada yg komen kita tak berada d tempat dia tu…tolong
    ingat KARMA ya…
    belajar tak? lani kena macam ni pandai plak meroyan ko…
    padan lah muka kau…dulu masa kau kacau rumahtangga orang time salem tgh naik.. kombolot sorang ko…
    sesedap rasa cakap anak hasil dr didikan salah…hahahah
    siapa salah didikan ni…ko tu yg salah didikan..
    mak bapak kau tak ajar jer jgn ganggu rumahtangga orang? merenyam? gatai? puiiii…

    pi mampos lah … laki nak cakap .. asyik ko betah jer…
    wartawan tanya anak datang jumpa tak…? ko betah jugak bila salem nak jawab kan?

  13. bimb says:

    besoho benar ko bugis ni?

  14. Rose says:

    Ya allah.. inilah srg yg merosakkan imej bertudung labuh / baju kurung. Perangai mcm kena histeria. Meroyan X Tentu psl. Dh tua buat perangai. Mcm benda tu x dpt settle cara elok. Mengapa hal kejar duit pun nk published. Nk juga tau brp juta dh duit / harta yg ada memandangkn “nama” tu dh glamour sgt2. Seolah2 nama dh setanding Bill gates. Makcik ble simpan bodoh dlm pocket tak?!

  15. MatLensa says:

    Nampak sangat pompuan nie mata duitan. Daripada komen2 yang dihamburkan, semuanya berkisar ttg duit jer.

    • Moda says:

      Mata duitan? Apa laki dia hidup mewah ke? Laki dia sakit susah pun, akak ni jugak yg jaga dia,bukan abaikn atau mintak cerai ke.Sbb dia sayang lah maka dia pertahankn periuk nasik laki dia. Org lain nk ambik kesempatan nk kaut untung cara guna nama laki dia, at least mintak izin ke,bauar royalti ke.

  16. Mia says:

    Marah nau makcik ni.. sabar ye.. rezeki Allah ni luas.. harap2 hubungan saleem anak beranak baik2 lepas ni..

  17. Nijah says:

    Ya Allah. Malunya aku tgk makcik2 pertengahan umur mcm ni memaki hamun ckp bodoh bagai. Malu. Sabar sikit makcik kalau tgh marah tu. Marah sgt sbb anak saleem guna nama saleem? Ceh mcm hebat sgt je saleem tu.

  18. .... says:

    Maruah apa yang tercemar? Ye ye je kata maruah keluarga tercalar. Kalau anak nya buat jahat ke, lain lah. Kecoh lah pulak rasanya.

    • si tak puas hati dgn makcik tudung biru says:

      itu yg tak faham, maruah apa yg tercalar?? hanya disebabkan syafiq ngaku saleem ni bapaknya? adoi lahhh

  19. KAHKAHKAH says:

    SENANG CERITA BINI SALEEM NAK DUIT.. BOLEH PAKAI NAMA SALEEM TAPI BAYAR ARRRR.. TU JE DIA NAK.. BANGSAT KEBAS LAKI ORG.. BELAGAKNYA..

  20. Mak Lampir says:

    Dapat info, mase Saleem masuk HUKM, dia pakai GL anak dia ni si syafiq..sbb Syafiq keje bomba kan..cuba bayangkan kalo si Syafiq ni xtlg bg GL..brp lak kono bayar?? Mampukah acik lanun bugis ni bayokan? At least anak tu kenang budi bapak dia gak..

  21. RN says:

    buh je SYAFIQ ABDULLAH..sedap jugak
    kalau pak sendiri tak bagi buh nama dia nak buat macamana!
    Legend ke Saleem tu? Aku rasa taklah…

    • anon says:

      Bapak takut bini, gitulah jadinya. Ikut je telunjuk bini, dia dah jadi boneka. Mmg betollah mak tiri mmg jahat.

  22. si tak puas hati dgn makcik tudung biru says:

    aku still tak boleh terima yang makcik ni punya ayat yg konon nya mak syafiq tak reti didik anak. hello makcik !! jgn sibuk duk ckp anak org gitu gini, aku rasa cukup baik dah syafiq tu minta maaf. anak perempuan kau tu pun entah cukup baik ke tidak , cukup didikan ke tidak.. adoiii lah makcik batu api ni..

  23. anon says:

    Jahatnya mak tiri syafiq. Hish….wat malu je. Dah anak saleem, takkan takleh guna nama ayah dia. Nak suruh budak tu tukar nama bapak dia ke. Kesian syafiq….malu dia dgn perangai jakun mak tiri dia.

  24. anon says:

    BETINA SAMSENG TAK TAU MALU.

  25. dexter says:

    WICKED STEP MOTHER. NAMPAK MUKA PUN JAHAT. YUSUF HASLAM PATUT AMIK MAKCIK JAHAT NI BERLAKUN JADI BINI SAMSENG. TAKKANLAH JADI SATU KESALAHAN KALAU ANAK MENGGUNAKAN NAMA BAPAK DIA. MALU BETUL KALAU ORANG ISLAM WAT PERANGAI BUSUK HATI MCM NI. BERTAUBATLAH MAKCIK OOI. DRP DUK DENGKI DGN KEBOLEHAN ANAK TIRI. LBH BAIK LAH GIH MENGAJI KAT SURAU/MASJID, LAGI DPT PAHALA DRP DUK TUNJUK SAMSENG MCM NI, TAK ADE KEMALUAN MAKCIK NI. KESIAN SALEEM DUDUK BAWAH TELUNJUK MAKCIK JAHAT NI.

  26. AYU says:

    makcik..makcik…sye baru sempat tgk video makcik ni… makcik bole x jgn nak malukan org johor dgn perangai makcik ni… klu makcik lanun pn tu makcik pnye psal la… anak pakcik Saleem ttp anak die smpai bile2…. wlupn makcik berubah kerjaya menjadi lanun yg ternama…sekian wassalam n bile rase nak marah tu makcik mengucap byak2 ye.. sabar tu separuh dr iman……