berita

Amar Asyraf & Isteri Kedua, Vivy Jeffry Sah Bercerai Talak Tiga – ‘Saya Sudah Terlalu Penat..’

May 19th, 2022 | by Shahira
Isu & Kontroversi

Kemelut rumah tangga pelakon Amar Asyraf dan isteri, Vivy Jeffry akhirnya menemui noktah selepas pasangan ini sah bercerai talak tiga di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur hari ini.

Artikel Berkaitan: ‘Janganlah Aniaya Saya Sampai Begini Sekali’ – Isteri Kedua Amar Asyraf Dicerai Talak Tiga

Artikel Berkaitan: Tanya Khabar Dah Memadai’- Lepas Dicerai Talak 3, Vivy Harap Amar Asyraf Jenguk Anak

Sah cerai talak tiga

Foto: Vivy Jeffry

Vivy yang juga merupakan isteri kedua Amar Asyraf memaklumkan bahawa dia telah diceraikan dengan talak tiga sejak 4 November 2019 yang lalu namun proses penceraian itu tidak dapat diselesaikan dengan cepat kerana terdapat beberapa dokumen yang tidak lengkap. Dakwa Vivy lagi, perkara yang berlaku daripada pihak Amar juga membuatkan mahkamah tidak memberikan keputusan rasmi berhubung perceraian mereka.

Hari-hari saya lalui dengan penuh doa agar proses pengesahan lafaz cerai ini dapat diselesaikan dengan segera kerana saya mahu meneruskan kehidupan tanpa sebarang masalah. Saya sudah terlalu penat untuk menghadapi kehidupan yang tertangguh.

Meskipun dibiarkan ‘gantung tak bertali’ selama tiga tahun, Vivy akui lega akhirnya urusan penceraiannya berjalan dengan lancar. Tambah wanita ini lagi, fokus utamanya kini adalah membesarkan dan hidup bahagia bersama anak lelakinya, Mikhail.

Sebelum ini, Amar ada beritahu dia akan membincangkan mengenai anak pula selepas kes ini selesai tapi saya anggap itu cuma untuk menyedapkan hati saja. Saya berharap dia dapat berfikir apa yang baik untuk kehidupan kerana hidup kita tak lama lambat laun kita akan pergi selamanya.

Insya-Allah sebagai ibu saya sentiasa memberikan kasih sayang kepada Mikhail. Dia sudah bersama saya sejak isu ini berlaku dan dialah tempat saya berkongsi rasa dan cinta.

Sumber: Harian Metro

SKIP THIS AD ×