berita

Ibu Bapa Naik Skuter Dari Johor Ke Selangor Hantar Laptop Tapi Anak Tak Nak Jumpa

December 14th, 2019 | by Azizi Rahman
Kini Trending

Ibu bapa banyak berkorban untuk membesarkan anak-anak kesayangan mereka. Bak kata pepatah, ‘bagai menatang minya yang penuh’. Ibu bapa pasti merealisasikan impian anak-anak semampu yang boleh. Persoalannya, mampukah setiap anak membalas jasa dan pengorbanan kedua ibu bapa mereka?

Menerusi Facebook Zunnur Aiman Nurikhan, berkongsi satu kisah di mana sepasang suami isteri menaiki sebuah motosikal skuter lama yang mengharungi perjalanan jauh dari Batu Pahat, Johor hingga ke Selangor demi berjumpa dengan anak kesayangan mereka. Namun, mereka pulang dengan perasaan hampa apabila anak mereka tidak mahu bertemu.

Dari Johor ke Selangor naik skuter

Anak jenis binatang! Baca dan tolong viral sampai kau sedar apa sebenarnya yang kau dah buat. Ini tindakan aku sebagai manusia. Malu? Mari hadap..

Awal cerita, sepasang penunggang skuter dengan umur lebih separuh abad yang tak dikenali membawa kami penunggang lain tak kenal siapa untuk sama-sama kongsi cerita.

Sumpah celaka. Mak bapak kau ride skuter capuk tu dari Parit Besar, Batu Pahat ke Kolej **** Selangor jam 3 petang, berpanas semata untuk hantar laptop yang kau mintak. Bila smpai **** cari kau tak jumpa, dia call kau, kau minta mak bapak letak laptop yang kau mintak tu dekat jaga je? Kau tak nak ke jumpa mak bapak kau perempuan bodoh. Kau sedar tak mak kau bawak moto tu dengan bapak kau yang berkantung usus kat luar semata nak tunaikan apa yang kau nak. Atleast jumpa la puaka.

And this happened, nice job pada brother-brother 2 roda yang jumpa pasangan ni jam 8pm kat jejantas Ayer Keroh dan follow sampai ke RnR Tangkak, untuk refuel dan rehat sekejap. Cuaca hujan dan basah kuyup. Kitorang follow sampai ke rumah. Bloodbrother highway. Respect and salute.

Aib kau, aku masih simpan lagi

Aku takda nak kalis-kalis lagi ni. Shahira pelajar **** Selangor dan satu lagi watak bernama Su. Korang dua ni tak akan lepas bodoh-bodoh macam tu je. Tolong pihak kolej ambil tindakan atas mereka berdua ni. Cerita penuh boleh direct dengan aku apa yang sebenarnya jadi. Segala cerita, rumah, sikap, gambar, screenshot perbualan kau dengan mak kau, aku ada. Aib kau, aku masih simpan lagi.

Balik kampung cium sujud kaki mak bapak kau mintak maaf sebelum kau tak diterima Bumi. Anak derhaka pun tak macam kau. Insaf dan taubat tak pernah terlambat. Tengok muka mak bapak kau dan sedar la.

Peringatan untuk diri sendiri. Semoga semuanya akan kembali baik.

Datang jauh-jauh, anak tak nak jumpa

Motor bocor dari Selangor ke Batu Pahat

Tunggu di kolej berejam

Terpaksa berhutang demi anak

Sumber: Zunnur Aiman Nurikhan

The following two tabs change content below.