berita

‘Are You Sure?’ – Respon Bella Astillah Bila Kekasih Afifah Nasir Mahu ‘Jumpa’ Aliff Aziz

August 9th, 2017 | by Wan | 18 comments
71.9K
reads
10.2K
shares
Isu & Kontroversi

Nampaknya kontroversi yang melibatkan Aliff Aziz dan Afifah Nasir masih belum reda. Semalam kekasih Afifah mengeluarkan kenyataan di Instagram mempertahankan Afifah dan mahu bersemuka dengan Aliff di set penggambaran nanti.

Artikel Berkaitan : ‘Dia Patung Ke Hingga Biarkan Tangannya Dipegang Saya?’ – Aliff Aziz

Bella Astillah semalam melalui insta story, membalas kenyataan tersebut. Dakwanya pihak produksi tidak bersalah langsung.

Boleh say no

Sebenarnya benda ini simple dan tak perlu panjangkan lagi. Aliff pun dah mengaku silap dia dan minta maaf secara terbuka kepada semua orang termasuk saya sebagai seorang isteri. Saya dah maafkan dia. Alhamdulillah kami tengah cuba perbaiki hubungan suami isteri.

Kalau fikir logik akal dan fikiran kita semua bukan lagi kanak-kanak kecil, kita tak perlu minta izin untuk pegang tangan. Kita boleh say no, kita boleh say yes,  lain lah kalau dia letak pistol atas kepala kita.

Kita wanita kita ada pendirian kita, tidak maknanya tidak. Walaupun lah seperti yang didakwa disuruh oleh pihak produksi dan kalau betul produksi yang sruh dia boleh straight call saya. Kenapa nak teruskan perkara yang tak baik. Awak pun dah tahu dia suami orang. Apa yang saya nak cakap sekarang, dia bukan bertepuk sebelah tangan. Kalau pasal karaoke tu dipaksa, kenapa pegang tangan? Mungkin Aliff ada minta izin dan awak izinkan, macam itu eh?

Bukan bertepuk sebelah tangan

Macam ini lah, ini bukan drama pertama Aliff berlakon, dah banyak drama berlakon. Sebelum ini dia pernah buat straight 30 episod, 70 hari shooting. Sebelum ini kami tak pernah ada masalah macam ini, cuma kami diduga dalam cerita yang dia tengah shooting sekarang. Kenapa tiba-tiba berlakunya perkara ni, jangan cakap Aliff bertepuk sebelah tangan, are you sure?

Dia cakap pihak produksi tak nak keluarkan kenyataan sebab takut. Bukan, produksi tak nak masuk campur. Sebenarnya perkara ini tak melibatkn produksi pun. Dari awal siapa keluarkan kenyataan keluar sebab kerja? Dekat situ dah salah sebenarnya sebab dalam karaoke itu kekasih awak dengan Alif je.

Tambah Bella lagi, teman lelaki Afifah hanya mendengar penjelasan satu pihak sahaja. Malah selepas pengakuan suaminya, Bella percaya Afifah dan Aliff memang bermain cinta di set pengambaran. Maknanya bukan bertepuk sebelah tangan!

Sumber :  Bella Astillah

The following two tabs change content below.

Wan

Content Champions at Rev Asia Berhad
Ex boyfriend Neelofa, sedang berusaha memenangi hati Ummi Nazeera, bukan kerabat diraja, penulis bertauliah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 Comments

  1. murni says:

    bella pun kena terima kenyataan yang suami bella tu bukanlah lelaki yang baik. kali ini dia mungkin kantoi dengan afifah. esok lusa, mana boleh jangka.. tak payah nak backing sangat suami tu.

    • Irma says:

      Bersikap Professional, Hargai bidang seni… Apapun alasannya, tetap salah karena tidak bersikap professional sebagai pelaku seni… Beretika sesuai Norma…dan bersikap mempunyai harga diri sebagai wanita, berprinsip tidak akan mengusik yg bukan miliknya…

      • Irma says:

        Next time Bersikap Professional, Yakin rezeki terbaik dari Allah, Pasti sukses akan bisa diraih……tak perlu melakukan mengusik hak orang lain, tak perlu melakukan yang tidak sesuai Norma….

    • Aza syazwan says:

      Sb bella dh trima knyataan lh yg hubby dy mng “nakal” …so tu yg dy nasihatkn boyprend si pipah tu …
      Kan dy dh ckp tepuk sblh tangan xkn berbunyi…
      So dlm kes ni bella yg jd ” mangsa “… xkn dy plk yg kna hentamknn…
      Kita xda kat tmpt dy…lau kita kat tmpt dy pun kita rasa akan buat bnda yg sama..btl x….

  2. deeno says:

    Tak habis2 da…tamatkan shj drama melayu yg tak paedah ni
    dah mintak maaf dah la..settle..bukan senanag nak ngaku salah dan pihak lain maafkan..bukan senang..tak yah tambah cita…
    Cut short..udah2 le..bosan!!!last sekali polis pun datang..selesai..mcm cita tamil..

  3. pokok says:

    My opinion…dlm ramai2 org in this ‘drama’, bella yg nmpk matang bg statement..mayb sb dh jd ibu…yg lain dr alif,fifah,bf fifah,anzalna..
    Smua childish in their words & action.

    • Tsar says:

      Hanya bella yg matang bagi statement?,dh serik kena baling hp,mau x matang… Si bella yg 1st serang laki dia di kelab karaoke. Matang la sgt.
      Haha.

      • X kena ke diri sendiri boleh la kata.... says:

        Cer bayangkan suami awk berkaraoke, berdua2an ngan ppuan cantik, bersenda gurau, bermesra2 masa awk tgh pantang 20 hari. Kita tgk sejauh mana matang x matang awk bertindak plak, boleh?

        • Aku says:

          Betul awak ckp pasal tindakan wife aliff tu pompuan mana yang boleh tahan tengok laki dia buat cam tu apatah lagi lepas beranak pulak tu saya doa suatu ari kene kat batang hidung si tsar tu, tpi bab si afifah cantik tu sya x setuju biasa je aku tengok xlawa mana pon

  4. dia punya bini kiut meliut da nak test drive barangan lain kot hahaha

  5. Gayah says:

    Mungkin alip tak puas bini dia sbb jongang tu yg cari lain….hahaha …dah2 la bella….nama pun da bela…lg nak bela laki…kihkih,…crita ni ko yang create…mula2 g seranggg…pastu report polis….pastu tarik balek kes…pastu maafkan laki…pastu skrg hentam afifah sorang pulak…..aduhai bila nak abis cite ni….ni mcm kes norman hakim la dlu….mula2 kacau faradiya…dah faradiya kena kecam….last2 da mmg jenis laki berubah hati…tetap nak buru perempuan lain gak.

  6. Janganngoksangat says:

    Ooi Murni , bila pula Bella backing suami dia?kan dia dah kata suami dia dan Mona Fendi tu ada hubungan..dua-dua gatal lah tu.
    Ish..ko ni ada gi sekolah tak???

  7. Bb says:

    Kannnn….murni ngan gayah ni baik pg kelas tusyen bm, memahami wacana
    …..gi ke laut otak
    Xda unsur2 pembelaan suamipun c bella ni, yg nmpk mmg matang la bbanding murni ngan gayah…
    Bijak menangani situadi….korang sedara pipah ee….ke afik beradik dia

    • Pipahohpipah says:

      Betul2.. Harus pg tuisyen Bm tu. Klo dh mmg pipah sangap batang. What to do. Tgk bf dia tinggi. Scandal pun hrs tinggi. Dgn hrpn dpt batang pjg. Utk memenuhi impian kerang basah pipah.