berita

Bila Ohbulan! Team Turun Padang Untuk Rasa Sendiri Kesedapan Hokkaido Baked Cheese Tart Ni!

December 29th, 2016 | by Murni | 9 comments
40.1K
reads
8K
shares
Foodies

csm_3888

Korang tau kan cheese tart yang tengah trending gila sekarang? Haa Hokkaido Baked Cheese Tart ni lah yang menjadi kegilaan ramai orang. Kalau pergi mana-mana mall, mesti korang akan nampak orang line-up panjang gila dekat kiosk Hokkaido Baked Cheese Tart ni!

Nak tahu kenapa? Haa admin mula-mula tak percaya juga tau, apa yang sedap sangat cheese tart ni? Tapi bila dah rasa, haa amik kau. Rasa nak beli banyak terus buat stock untuk seminggu. Haha

Team Ohbulan! baru turun padang baru-baru ni untuk rasa sendiri apa special sangat cheese tart ni, almaklumlah cuti sekolah kan. Hehe..

Cheese Tart dari Jepun dan HALAL 100%!

whatsapp-image-2016-12-28-at-7-54-33-pm

whatsapp-image-2016-12-28-at-7-54-37-pm-1

Mungkin ada yang tertanya-tanya produk dari Jepun ni halal ke? Boleh makan ke? Apa ingredients yang diletak dan sebagainya. Ye dok? Ha meh sini admin jawab semua tanda tanya korang tu..

Hokkaido Baked Cheese Tart ni sebenarnya halal tau. Korang dah tak payah was-was lagi sama ada produk dorang ni halal ke tak sebab mereka dah pun certified halal oleh JAKIM sendiri di semua manufacture dorang.

Walaupun cheese tart ni asalnya dari Jepun tapi mereka sangat mementingkan isu halal ni. Lega gila bila dapat tahu kan? So don’t worry ok. Hehe boleh makan dengan tenang dah lepas ni.

Ada 4 cara untuk makan Hokkaido Baked Cheese Tart ni tau, nak tahu apa caranya?

csm_3969

Admin ingat cara makan dia satu je. Beli from kiosk pastu makan terus. Tapi sebenarnya ada 4 ways to eat this amazing cheese tart!

  • Hot
  • Warm
  • Chilled
  • Frozen

Team Ohbulan! disuruh untuk rasa cheese tart ni dengan 4 cara yang berbeza ni. Fuh rasa dia memang agak lain tau. Setiap cara ada rasa yang tersendiri. Bila korang makan panas-panas, cheese tu akan tumpah-tumpah sebab cair, sedap beb! Bila makan warm pun layan jugak..

Haa bila makan yang chilled dan frozen tu memang macam makan dessert. Untuk chilled cheese tart ni korang boleh simpan up to 3 hari dan frozen pulak boleh disimpan at least seminggu tau.

Bukan satu jenis cheese, bukan dua, tapi 3 jenis cheese digunakan untuk buat snek yang lazat ni

giphy-1

csm_4149

Ada melebihi 20 outlet di Klang Valley! OMG banyak betul

fotorcreated

Klang Valley outlets:

  • Empire Shopping Gallery
  • Berjaya Times Square
  • Sungei Wang Plaza
  • Avenue K
  • Sunway Pyramid – 1
  • Sunway Pyramid – 2
  • Mid Valley Megamall
  • Paradigm Mall
  • IOI Mall Puchong
  • Main Place USJ
  • Pavilion KL
  • Desa Park City
  • SOGO KL
  • Setia City Mall
  • Wangsa Walk Mall
  • Suria KLCC
  • IOI City Mall Putrajaya
  • Alamanda Shopping Centre
  • Cheras Leisure Mall
  • Sunway Velocity Mall
  • Setapak Central KL
  • Subang Parade

Banyak gila kan outlet dorang ni? Memang dapat sambutan yang hangat! Bukan Klang Valley je, dekat Johor, Perak, Penang, Negeri Sembilan, Melaka, Sabah, Sarawak, dan negara lain seperti Thailand, Indonesia, Singapore, China, Australia pun ada outlet Hokkaido Baked Cheese Tart ni tau! Fuhh

Dan untuk flavour, buat masa ni ada 2 perisa je iaitu Original dan Chocolate. Tapi dengar-dengar dorang akan keluarkan lagi perisa baru tak lama lagi! Nak tahu perisa apa? STAY TUNED!

csm_4058

csm_3888

9 Comments

  1. muslim says:

    Tak jumpa pun Hokkaido Cheese Tart di dalam Portal Halal JAKIM. Betul ke halal? Mohon semak semula sebab admin dah war2 kan halal

    • muslimrajin says:

      HBCT ada sijil halal dari JAKIM.

      No Rujukan: JAKIM/(S)/(22.00)/492/2/ 2 048-08/2016

      Jangan hanya tahu buka portal JAKIM dan setakat taip “Hokkaido” sahaja.

      Find out first what their company name first ok? You’re welcome. :)

  2. Suf says:

    Pembetulan sikit info.
    Hokkaido brand cheese tart ni bukan asal dari japan. Ni made in malaysia.
    Hanya Pablo brand cheese tart asalnya dari japan.
    Tokyo secrets brand cheese tart berasal dr HK tapi bahan2 diimport dari Japan.
    Tapi status halal tidak dapat diiktiraf la untuk pablo dan tokyo secret berbanding hokkaido

  3. Demi Duit Gadaikan Agama says:

    Bila diri jadi hamba orang kafir jadi mcm nie la… benda HARAM akan dikata HALAL n sembunyikan fakta dgn MENIPU…

    • Takda Duit dan Tak Gadaikan Agama says:

      HBCT ada sijil halal dari JAKIM.

      No Rujukan: JAKIM/(S)/(22.00)/492/2/ 2 048-08/2016

      Jangan cepat menjatuhkan hukum, meng-kafir dan menuduh hamba kejadah semberono.

      Islam tak suka cara macam ini ok? :)

    • Orang Tua says:

      cara cakap macam cerdik…ni la org panggil bodoh sombong namanya…jadi la org islam yg berakal…kaji sesuatu kesahihan dulu…ni tak, ckp main ikut logik akal je…manusia cam ko ni tahu menghentam je tapi diri sendiri apa pon takdak

      • Takda Duit dan Tak Gadaikan Agama says:

        pergi mampus ko org tua … aku org Najib
        #LovemyPM