berita

‘Adatlah Iman Naik Turun’- Dikecam Ingin Jalani Pembedahan Besarkan Payudara, Ini Respon Safiey Illias

December 26th, 2017 | by Ai
Isu & Kontroversi

Satu ketika dahulu, usahawan muda, Safiey Ilyas pernah menggegarkan seluruh rakyat Malaysia apabila dia ingin kembali ke pangkal jalan berubah daripada seorang ‘mak nyah’ menjadi lelaki semula. Namun, perubahan Safiey itu tidak bertahan lama apabila dia dikatakan kembali semula menjalani kehidupan lamanya.

Baru-baru ini, Safiey sekali lagi mengejutkan rakyat Malaysia apabila didakwa ingin membuat pembedahan membesarkan payudara di Bangkok berdasarkan foto terbarunya yang dikongsi tempoh hari. Ternyata, tindakan Safiey itu mengundang kritikan netizen yang menganggapnya sebagai mempersendakan agama. Ini respon Safiey Ilyas mengenai insiden tersebut:

Ramai rakan ingin tumpang glamour

Hari ini, Safiey telah memuat naik sebuah foto beserta kapsyen di Instagramnya untuk membalas semula tomahan masyarakat terhadap keputusannya itu. Dia berkata semasa dia menjadi ‘mak nyah’ dulu, tiada seorang pon yang ingin mengajaknya berhijrah tapi bila dia sudah berhijrah, ramai pula ‘rakan’ baru ingin menumpang ‘glamour’.

Masa ni kita jmpe sapa kawan sapa lawan. Sapa mengampu sapa penjilat. Paling sedih yg kita pernah bagi ilmu bisnes dan tolong pun ckp mcm2 dkt kita. Tp xpe lah tu bukan dosa kot. Huhu

Nekad jalani pembedahan?

Terdahulu, Safiey telah memuat naik gambar bersama teman lelakinya ketika berada di Bangkok. Mereka dilihat berada di salah sebuah klinik pembedahan plastik dan Safiey seolah-olah sedang memilih silikon di klinik tersebut dengan kapsyen “Final decision ”.

Harap Safiey fikir panjang dululah sebelum nak buat apa-apa. Netizen pula sebaiknya berhenti mengecam tindakan Safiey sebaliknya berusaha menariknya kembali ke pangkal jalan. Apa-apa pun kita doakan yang terbaik untuk Safiey Ilyas.

Sumber: Safiey Ilyas

SKIP THIS AD ×