berita

Antara 10 Tips Paling Awesome Untuk Hilangkan Bosan Dekat Rumah Masa Tengah “Broke”

November 29th, 2016 | by Noraniza
Kini Trending

dp-digi-mobifi

Tengah-tengah broke ni memang buntu kepala tak tahu nak buat apa, betul tak? Macam-macam benda korang fikir nak buat, nak makan dan sebagainya tapi malangnya duit limited.

Maklumlah dah tengah bulan, nak spend lebih-lebih nanti duit short terus tak ada duit nak makan. Haaa sudah.. So jawapannya, duduk rumah je la.

So, meh admin nak share sikit tentang macam mana korang boleh hilangkan bosan dekat rumah time-time macam ni. Harap membantu!

1. Selfie berpuluh-puluh gambar. LOL!

selfie

2. Ubah suai perabot dalam rumah supaya dapat new mood

530ffce59ac35f9b4295ae56-w1000_h1000

3. Plan untuk buat potluck for friends & family

digi2

4. Pergi jalan-jalan satu taman. Take a walk atau jogging untuk dapat fresh air gitu

raw-1

5. Google cara untuk buat menu baru (do not burn the kitchen down!)

giphy

6. Home spa! Hehe best jugak kan?

get

7. Spring cleaning satu rumah kasi kilat sikit

cleaning-funny-lmfao-lol-mop-favim-com-240010

8. Cuci kereta sendiri instead of hantar car wash. Baru jimat beb!

ezgif-com-optimize-3

9. Tengok documentaries. Wah gitu

tumblr_n8e687chmz1rrx588o1_500

10. Video call/FaceTime/Skype kawan atau relatives yang nun jauh disana

ea11

Tak ada WiFi di rumah? No problem! Kini dengan adanya benda ni, semua benda jadi mudah. Apa tu eh?

c341

Untuk sesiapa yang menginginkan home broadband dengan internet yang laju. Kini Digi menawarkan WiFi mudah alih dipanggil Digi Broadband.

Macam-macam kelebihan Digi Broadband ni yang admin nak kongsikan. Antaranya, ia akan memudahkan korang untuk jimatkan space dalam rumah dan tak perlu tebuk dinding untuk menyambungkan wire WiFi.

Broadband mudah alih ini juga boleh dibawa kemana-mana. In case ada urgent task atau assignment nak kena siapkan, masalah anda tiada lagi. Hehe

Tak perlu buat appointment untuk installation di rumah

ezgif-com-optimize-1

Tak payah susah-susah untuk buat appointment dengan pihak unifi dan sebagainya for installation purposes. Korang akan menjadi first-time home buyers.

Kenapa perlu ada television satelit yang lain bila korang boleh tengok favorite show korang dengan Digi Broadband ni, betul tak? Internet pun laju tau. Memang memuaskan hati kalau subscribe.

screen-shot-2016-11-15-at-6-15-38-pm

  • Menggabungkan dengan top streaming services (Astro On-The-Go/ iflix / viu dan lebih lagi)
  • Menghubungkan melebihi 10 devices dalam satu masa
  • Wireless, no cords/cables
  • Data terunggul dengan harga yang lebih rendah
  • Tidak memakan space yang banyak bila install di rumah
  • Set-up dengan lebih mudah, plug and play je
  • Boleh dibawa kemana-mana (hotel, mamak, kelas, etc)
  • Kalau korang pelanggan Digi Postpaid, boleh dapatkan diskaun RM 10 tau, sepanjang hayat.

digi

Untuk yang suka tengok TV atau movie tu, ha meh tengok saluran hiburan puas puas secara PERCUMA atau berbayar mengikut pilihan

screen-shot-2016-11-15-at-6-14-12-pm

screen-shot-2016-11-15-at-6-18-38-pm

Macam-macam channel ada tau. TonTon, iflix, Astro-On-The-Go, HyppTV, Hero Talkies. Boleh stream secara PERCUMA atau pun on demand. Boleh lah tengok TV sepuas hati korang.

Broadband 30 (6 GB) – Stream 19 services untuk 24 jam/30 hari

Broadband 60 (20 GB) – Stream 19 services untuk 24 jam/30 hari

Broadband 100 (50 GB) – Stream 19 services untuk 24 jam/30 hari

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Digi Broadband ni boleh klik ni link ini!

The following two tabs change content below.

Noraniza

Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)