berita

‘Tidak Perlu Mendabik Dada’ – Foto ‘Damai’ Syed Saddiq & Dr Zakir Naik Undang Reaksi Netizen

August 24th, 2019 | by Amat
Kini Trending

Sebelum ini hangat dengan isu kenyataan kontroversi dari penceramah bebas, Dr Zakir Naik yang telah membuatkan ramai pihak tampil bersuara. Terdapat beberapa individu bertindak menyokong gesaan supaya kerajaan menghantar Dr Zakir Naik pulang ke India termasuk YB Syed Saddiq.

Terbaru, menerusi laman Twitter Menteri Belia Dan Sukan itu dimuatnaik beberapa foto bersama Dr Zakir Naik telah undang reaksi netizen.

Dr Zakir Naik sudah minta maaf

Syed Saddiq telah menjemput Dr Zakir Naik untuk makan malam bersama di rumah Syed Saddiq di Petaling Jaya, hanya sepuluh hari selepas menteri itu menggesa supaya Zakir dihantar pulang susulan ucapan kontroversinya baru-baru ini.

Menerusi Tweet itu, Syed Saddiq mengakui setiap manusia sering melakukan kesilapan dan penceramah bebas dari India itu telah pun memohon maaf atas kenyataannya sebelum ini.

Kesatuan kita adalah kekuatan kita

Syed Saddiq turut menyeru agar rakyat Malaysia yang berbilang kaum terus bersatu demi mencapat keharmonian negara. Tambahnya lagi, Menteri Belia Dan Sukan itu menasihati agar tidak perlu lagi mengeruhkan keadaan dan biarkan perkara yang sudah berlalu.

Dr Zakir Naik tak buat salah pun

Biarkan dia buat ceramah

Sumber: Syed Saddiq

SKIP THIS AD ×