berita

[VIDEO] ‘Syaikhul Tahu Konflik Kami Dari YouTube, Dia Cerita Dekat Yusof Haslam’ – Puteri Sarah

March 7th, 2023 | by Zulaikha
Isu & Kontroversi

Pelakon Puteri Sarah Liyana mendedahkan anak sulungnya, Syaikhul Islam tahu mengenai konflik rumah tangga yang berlaku antara dirinya dengan pengarah sensasi, Syamsul Yusof.

Artikel Berkaitan: [VIDEO] ‘Saya Yang Beli Beras Dengan Lauk’ – Puteri Sarah

Artikel Berkaitan: [VIDEO] ‘Happy Birthday To Me!’ – Ini Reaksi Puteri Sarah Bila Syamsul Enggan Bercerai, Dedah Mak Mentua ‘Willing’ Jadi Saksi

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Syamsul Enggan Cerai, Puteri Sarah Dakwa Pernah Dipukul Pada Tahun 2020

Abang sudah tahu

Menurut Puteri Sarah, anak kecil berusia enam tahun itu mengetahui menerusi YouTube lalu dimaklumkan kepada datuknya, Datuk Yusof Haslam.

Kata pemilik nama Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin, Yusof Haslam dan ibu mentuanya, Datin Patimah Ismail yang bantu menerangkan kepada Syaikhul.

Dia mungkin dengar (berita) dari YouTube tetapi tak tanya terus dengan saya, sebaliknya cuma bercerita kepada datuknya.

Syaikhul sendiri bercakap dengan datuknya, ‘Abang (Syaikhul) sudah tahu merujuk apa yang sedang berlaku antara kami berdua.’

Jadi Datuk (Yusof Haslam) dan Datin (Patimah Ismail) telah terangkan segala-galanya. Saya tidak pasti reaksi dia bila pertama kali mengetahui perkara itu.

Dalam pada itu, pelakon drama Melastik Ke Hatimu berkata Yusof Haslam meminta Syaikhul untuk tidak bimbang kerana dia dan keluarga sangat menyayangi cucu-cucunya.

Mereka katakan, walau apa pun yang terjadi, mereka tetap menyayangi Syaikhul dan Sumayyah, selain berharap dia tidak perlu risau.

Terdahulu, Puteri Sarah dan Syamsul diperintahkan oleh Mahkamah Rendah Syariah hari ini supaya melantik wakil Jawatankuasa Pendamai (JKP) dalam kes permohonan perceraian mereka.

Hakim Syarie Akmaluddin Ilyas memerintahkan demikian selepas kes itu disebut di hadapannya dengan dihadiri kedua-dua pihak.

Pada prosiding itu, Puteri Sarah diwakili peguam syarie Datuk Akberdin Abdul Kader manakala Syamsul atau nama sebenarnya Mohd. Syamsul Mohd. Yusof, 39, bersama peguam syarie, Roshdan Sujak.

Permohonan cerai tersebut difailkan mengikut Seksyen 47 Akta Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1984.

Konflik rumah tangga pasangan itu mula diperkatakan sejak empat tahun lalu, tetapi Syamsul tidak pernah membuka mulut mengenainya.

Bagaimanapun pada Januari lalu, Syamsul akhirnya mengaku sudah bernikah dengan orang ketiga yang didakwa menjadi punca keretakan rumah tangganya bersama Sarah iaitu Ira Kazar.

Susulan pendedahan tersebut, topik mengenai kemelut rumah tangga Sarah dan Syamsul serta kehadiran Ira Kazar menjadi topik hangat dalam kalangan netizen.

Untuk info, Sarah dan Syamsul telah mendirikan rumah tangga pada 8 Mac 2014 dan mereka dikurniakan dua orang cahaya mata, Syaikhul Islam dan Sumayyah.

SKIP THIS AD ×