berita

Latest Posts

REV Asia Ambil Alih OHBULAN!, Laman Berita & Kandungan Hiburan Terulung Malaysia

September 24th, 2014 | by Ai
Kini Trending

rev-asia-logo

Kuala Lumpur – 24 September 2014 REV Asia, salah sebuah kumpulan media digital terkemuka di Malaysia dengan sukacitanya mengumumkan bahawa syarikatnya telah menandatangani perjanjian bersama M Driven Sdn Bhd untuk membeli laman web hiburan Melayu popular, OHBULAN! dan domainnya iaitu www.ohbulan.com.

OHBULAN! adalah salah satu laman berita & sumber maklumat hiburan terulung di Malaysia, dengan fokus berita menyeliputi berita hiburan di Malaysia, Indonesia, Korea Selatan dan Hollywood. Menurut penganalisis Internet seperti comScore, Alexa dan Effective Measure, OHBULAN! secara konsistennya telah tersenarai dalam Top 20 laman web paling kerap dilawati oleh pengguna Internet Malaysia.

Google Analytics melaporkan, pada bulan Ogos 2014 sahaja, sebanyak 9.58 juta pageviews dan 484, 000 pelawat unik telah membuka dan membaca kandungan berita di laman web OHBULAN!

Read More

Anak Awie Menangis, Tak Mahu Tinggal Bersama Rozana

September 24th, 2014 | by Ai
Kini Trending

awie

Setiap insan yang ada di muka bumi ini pasti memerlukan teman untuk berbicara. Tempat untuk meluahkan apa yang terbuku dihati ataupun terlintas diakal. Betul tak?

Begitulah juga apa yang dirasakan oleh pelakon dan penyanyi terkenal, Awie. Kalau korang nak tahu, Awie tak menolak untuk bertemu dengan wanita yang bakal menjadi permaisuri dalam hidupnya.

Emm, mesti korang terfikir kenapa Awie berfikir macam tu sedangkan kes mahkamah pun belum selesai kan? Sebenarnya, Awie belum ada pengganti, tetapi tak menolak kehadiran seseorang wanita dalam hidupnya.

Read More

Baby Shower Che Ta Tetap Grand Macam Majlis Kahwin

September 24th, 2014 | by Noraniza
Lensa Insta

Screen Shot 2014-09-24 at 11.08.49 AM

Siapa cakap perempuan tak boleh tampil gorgeous ketika mengandung? Buktinya, pelakon cantik, Rozita Che Wan masih maintain cantik walaupun kini sedang sarat hamil.

Rasanya ramai yang sedia maklum bahawa Che Ta kini sedang hamil anak pertamanya bersama Zain Saidin dan dengar khabarnya mereka akan mendapat baby girl.

Dijangka akan bersalin pada awal November nanti, Che Ta telah mengadakan majlis baby shower yang dihadiri oleh keluarga dan kenalan rapatnya. Walaupun majlis kecil-kecilan, tapi masih vogue okay?

Read More

Akaun FB Atas Nama Farhan Buat Serangan Balas Pada Abby Abadi. Pulak Dah!

September 24th, 2014 | by Noraniza
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-09-23 at 11.46.12 PM

Nampaknya, kedua-dua mereka dilihat bagaikan tidak mahu mengalah dan saling membuka aib di laman sosial sekaligus membuatkan orang ramai terus ‘menilai’ mereka.

Artikel Berkaitan: Panas!! Abby Abadi Bongkar Perbualan Bekas Suami & Rakan Yang Mengaibkan Dirinya

Buat anda yang ketinggalan, semalam Abby Abadi telah memuat naik foto yang didakwa merupakan perbualan laman sosial antara Farhan dan rakannya yang dilihat telah mengaibkan dirinya.

Erm..Rupa-rupanya, banyak lagi komen-komen panas yang ditulis oleh Farhan di sebuah ruangan portal hiburan terkenal. Siap tuduh Abby layan lelaki berpangkat Dato’ ketika mereka masih bergelar suami isteri. Biar betul?

Read More

Giliran Sharnaaz Ahmad Nasihat Shila Amzah. Padu!

September 24th, 2014 | by Ai
Isu & Kontroversi

Sharnaaz-Ahmad2

Sekitar minggu lalu, kecoh dunia hiburan dek kontroversi Shila Amzah yang telah menempelak media melayu kerana tak hadir dan memberikan liputan untuk konsert sulungnya baru-baru ini.

Dek kerana itu, saban hari pasti ada saja berita yang keluar mengenai gadis ini. Tindakannya itu bukan sahaja memberi kesan terhadap keluarganya, malah aktor Sharnaaz Ahmad turut terkena tempias.

Kalau korang nak tahu, Sharnaaz mengakui bahawa ramai rakan media bertanyakan soal Shila kepadanya walaupun mereka kini sudah membawa haluan masing-masing.

Read More

Panas!! Abby Abadi Bongkar Perbualan Bekas Suami & Rakan Yang Mengaibkan Dirinya

September 23rd, 2014 | by Noraniza
Isu & Kontroversi

ab

Nampaknya pertelagahan Abby Abadi dengan bekas suaminya memang akan berpanjanganlah jawabnya. Buat yang ketinggalan, pada minggu lalu Abby telah pun membuat laporan polis mengenai Farhan yang didakwa ‘melarikan’ wangnya bernilai puluhan ribu ringgit.

Bagaimanapun, pagi tadi Farhan memberi kenyataan bahawa dia pernah cuba melangsaikan separuh hutangnya kepada Abby dengan bayaran RM5,000. Namun, Abby menolak dan mahu Farhan menjelaskan semua hutangnya sekaligus.

Artikel Berkaitan: Bekas Suami Jawab Isu Berhutang Puluhan Ribu Dengan Abby Abadi

Tapi, sekeping foto perbualan Farhan dengan rakannya nyata membuat kami terkesima. Siap ‘bahasakan’ Abby sebagai Abby ‘Ababi’ lagi. Agak biadab juga lah kan?

Read More

Subscribe Youtube OHBULAN! Banyak Video Best!

Top Posts This Week

Shout Out!