berita

Latest Posts

Fizo Omar Marah & Kecewa Dengan Sikap Afiq Muiz

May 31st, 2013 | by Ai
Isu & Kontroversi

Fizo Omar

Kalau diikutkan, kami rasa bukan sahaja Fizo Omar sendiri yang kecewa dan marah dengan sikap Afiq Muiz, rata-rata rakyat Malaysia yang mengikuti perkembangan isu antara Afiq dan ibunya juga turut merasakan perasaan yang sama.

Menerusi laporan mStar Online, Fizo menegaskan seorang anak tidak sepatutnya menghina seorang ibu yang telah membesarkan mereka walau seburuk mana pun ibu mereka.

“Saya kurang senang dengan sikap Afiq. Adakah ibunya berkelakuan buruk dan terlalu jahat? Jika ya sekalipun, dia tidak boleh menghina wanita yang melahirkan dan membesarkannya sebegitu rupa.

Fizo turut mendedahkan bahawa dia mahu menegur Afiq jika berpeluang untuk bertemu dengannya.

“Jujurnya, andai kata saya dapat bersemuka dengan dia (Afiq), saya akan menegur sikapnya itu. Saya benar-benar marah dan kecewa dengan sikapnya itu.”

Dalam meluahkan rasa kecewanya, Fizo mengakui bahawa dirinya pun tidaklah begitu sempurna namun seorang ibu haruslah dihormati dan disayangi. Read More

Sharnaaz Tak Tahu Siapa Maki Adik Beradik Shila Di Twitter

May 31st, 2013 | by Ai
Isu & Kontroversi

Sharnaaz 2

Susulan daripada dakwaan yang mengatakan Lan Todak memaki hamun adik beradik Shila Amzah di Twitter sekitar bulan lalu, akhirnya Sharnaaz tampil memberi penjelasan mengenai isu tersebut.

Menurut Sharnaaz, dia sendiri tidak tahu siapakah individu yang dimaksudkan oleh adik beradik Shila dan menegaskan bahawa dia akan mengambil tindakan serius sekiranya ada pihak cuba memfitnah dirinya dengan perkara yang tidak benar.

Saya tak tahulah. Jujur saya cakap kalau dekat Twitter saya, yang update daripada admin dia akan tulis dekat bawah tu admin. Tapi kalau tak ada tulis, maknanya itu memang daripada saya sendiri. Jadi, saya tak tahu dia tujukan perkara itu kepada siapa dan kalau orang itu nak kesahihan, semak betul-betul sebelum nak hentam saya.

Sekarang ini, siapa yang main suka-suka hentam saya, saya akan ambil tindakan sekeras-kerasnya sama ada melalui mahkamah atau sebagainya.

Artikel Berkaitan :

Mengulas lebih lanjut mengenai tindakan tegasnya itu, Sharnaaz akui selepas ini dia tidak akan mengambil langkah mudah dengan melepaskan amarahnya di laman Twitter, malah dia akan bertindak lebih matang dengan membawa perkara tersebut ke muka pengadilan.

Saya dah tak nak panggil budak pukul orang sebab nanti saya pula yang ke dalam. Jadi, sekarang ini kita jumpa peguam je.

Kalau dia nak fitnah saya ke dan sebagainya, saya dah tak nak maki-maki dekat Twitter lagi. Kalau sampai surat dari peguam nanti, sendiri mahu ingatlah kan? – Ujar Sharnaaz sewaktu bertemu di Restoran Rebung, Bangsar petang semalam.

Read More

Rozita Che Wan Bakal Dilantik Sebagai Duta Produk Kesihatan

May 30th, 2013 | by Ai
Gaya Hidup

Screen Shot 2013-05-30 at 4.54.47 PM

Jika Dato’ Fazley Yaakob dilantik sebagai duta institut kulinari antarabangsa, lain pula bagi selebriti iaitu Rozita Che Wan.

Pelakon yang sedang hangat bercinta dengan Zain Saidin ini khabarnya telah dilantik menjadi duta untuk sebuah produk makanan kesihatan iaitu Longevite keluaran Rich Beauty Sdn. Bhd.

Berita ini diterima sebentar tadi dan khabarnya Rozita Che Wan dipilih kerana bentuk fizikalnya yang kekal awet muda walaupun sudah mencecah umur 40 tahun.

Screen Shot 2013-05-30 at 4.54.01 PM

Che Ta dan Zain Saidin ketika bercuti bersama di luar negara.

Sebagai seorang selebriti, Rozita Che Wan juga seorang yang sangat mementingkan penampilannya dan tak hairanlah ramai wanita yang menginginkan bentuk tubuh sepertinya. Namun yang paling penting sekali ialah untung Zain Saidin kerana berjaya memikat hati selebriti ini.

Untuk pengetahuan, Longevite ialah makanan tambahan dalam bentuk kunyahan yang pertama menggunakan Tocotrienol (Super Vitamin E) daripada ekstrak kelapa sawit.

Majlis pengumuman perlantikan Rozita Che Wan sebagai duta Longevite akan diadakan pada 12 Jun ini sempena majlis pelancaran produk kesihatan tersebut. Tahniah!

Penampilan Istimewa PSY Di Germany’s Next Top Model

May 30th, 2013 | by Ai
K-POP

418418780_640

Penyanyi dan penghibur dari Korea yang semakin popular ini khabarnya akan menghadirkan diri dan membuat penampilan istimewa di pusingan akhir Germany’s Next Top Model.

Pada 30 Mei iaitu hari ini, waktu Jerman, PSY dijangka akan membuat persembahan menerusi lagu terbarunya berjudul ‘Gentleman’ bersama 25 lagi peserta German’s Next Top Model musim ini.

PSY dan pengacara rancangan realiti TV itu, Heidi Klum sebelum ini pernah bekerjasama melalui persembahan parodi lagu ‘Gangnam Style’ di 2012 MTV Europe Music Awards.

GNTM-Kandidatinnen-Heidi-Klum-07022013-ddpimages

Barisan peserta Germany’s Next Top Model 2013

Selain daripada PSY, penyanyi dan penulis lagu, Bruno Mars juga difahamkan akan turut berada di episod akhir Germany’s Next Top Model.

Adakah Bruno Mars juga membuat persembahan atau dipilih menjadi salah seorang juri? Kita tunggu sajalah bila ia ditayangkan nanti ya?

Read More

Foto: Fazura & Shaheizy Sam Jalani Penggambaran Di Turki

May 30th, 2013 | by Ai
Lensa Insta

Screen Shot 2013-05-30 at 12.41.50

Nampaknya sekarang ni memang trend produksi tempatan buat penggambaran drama dan filem jauh-jauh sampai ke negara orang.

Kali ni, Fazura kongsikan beberapa keping foto bersama krew produksi dan pelakon-pelakon lain di Turki untuk penggambaran filem Manisnya Cinta.

Filem adaptasi novel arahan Bernard Chauly ini menampilkan Fazura sebagai bintang utama di samping Shaheizy Sam sebagai watak utama lelaki.

Screen Shot 2013-05-30 at 12.38.53

Manisnya Cinta ke atau manisnya Fazura?

Khabarnya filem Manisnya Cinta ini baru sahaja selesai penggambaraan. Harapnya cepatlah karya menarik ini keluar menemui penonton sebab kami rasa ramai yang dah tak sabar lepas tengok foto-foto yang dikongsi.

Untuk pengetahuan, pengarah filem ini iaitu Bernard Chauly juga adalah pengarah yang sama mengarahkan filem lakonan Beto Kusyairy dan Lisa Surihani, “Istanbul Aku Datang”. OHBULAN! pasti filem ini mampu memikat penonton dengan keindahan dan jalan cerita yang menarik seperti filemnya sebelum ini.

Jom tengok gambar-gambar yang sempat diambil oleh Fazura sepanjang berada di Turki. Cantik sungguh pemandangan dengan belon udara panas semua tu. Read More

Dato’ Fazley Yaakob Dilantik Sebagai Duta Le Cordon Bleu

May 30th, 2013 | by Ai
Gaya Hidup

Dato' Fazley YaakobJika ditanya apakah pencapaian Dato’ Fazley Yaakob sepanjang hidupnya, boleh tahan juga bagi seorang selebriti tempatan untuk menempah nama dalam pelbagai bidang.

Satu persatu pencapaian yang dilakukannya dan paling terbaru ialah beliau bakal dilantik sebagai duta untuk sebuah institut seni kulinari antarabangsa, Le Cordon Bleu (Malaysia-Sunway).

Berita ini diterima pagi tadi menerusi sebuah e-mail dan khabarnya sebuah majlis untuk mengumumkan perlantikannya ini akan diadakan pada 6 Jun 2013 di institut tersebut.

Perlantikan ini dibuat serentak dengan pelancaran biasiswa bagi mereka yang berminat untuk menimba pengalaman dan ilmu di institut ini.

Pemilihan ini khabarnya diterima selepas beliau menjuarai rancangan Masterchef Selebriti Malaysia musim pertama dan juga pembabitannya yang aktif dalam bidang masakan.

Apa pun, tahniah pada Dato’ Fazley Yaakob!

Mari tonton video ‘teaser’ pelantikan Dato’ Fazley Yaakob sebagai duta institut kulinari Le Cordon Bleu (Malaysia-Sunway) selepas ini. Read More

Top Posts This Week


Shout Out!