berita

Latest Posts

14 Foto Terbaru Liyana Jasmay Di Bandar New York. Ah, Tunang Pun Ada Sekali…

October 10th, 2012 | by M
Lensa Insta

Mengintai sejenak laman Instagram penyanyi serta pelakon, Liyana Jasmay, 24 yang kelihatan happy-go-lucky menghabiskan masa lapang menjelajah lokasi-lokasi menarik di New York seperti Central Park, Statue Of Liberty, dan Avenue of the Americas.

Apatah lagi, jikalau kunjungan itu turut diserikan dengan kehadiran tunang pada akhir September lalu, pasti seronok, kan?

Pelantun lagu Cinta Bersatu ini difahamkan sedang sibuk menjalani kursus lakonan & pengarahan di New York Film Academy. Liyana Jasmay tidak keseorangan, dia turut ditemani oleh ibunya sepanjang 6 bulan pengajiannya di sana. Sebaik sahaja tamat pengajian pada bulan Januari tahun depan, dia akan melangsungkan majlis perkahwinan bersama Fathuddin Mazlan, seorang ahli perniagaan berusia 28 tahun.

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Antara bait-bait yang terkandung dalam lagu Cinta Bersatu ini sesuai mengambarkan modnya di sana. Semoga Liyana Jasmay sukses selalu ya!

Foto selepas ini.

Foto Rossa Ayu Bertudung

October 10th, 2012 | by Ai
Lensa Insta

Semua peminat sedia maklum penyanyi Indonesia yang terkenal denga lagu “Ayat-ayat Cinta,” Rossa bakal mengerjakan ibadah Haji bulan ini.

Menerusi laman portal hiburan Indonesia, Detik Hot, Rossa atau nama sebenarnya Sri Rossa Roslaina Handiyani, 34 dikatakan bakal berangkat ke tanah suci pada Jumaat ini (12 Oktober 2012).

Berikut merupakan beberapa foto penyanyi ini sewaktu mengikuti kursus Haji baru-baru ini. Maniskan Rossa bertudung?

Caras : Meluat Dengan Perangai Hos Ni….

October 10th, 2012 | by Ai
Isu & Kontroversi

Walaupun penglibatannya dalam dunia penyiaran ni boleh dikirakan setahun jagung, tapi lagaknya..fuh mak ai, mengalahkan diva-diva popular Malaysia!

Al-kisahnya, kawan M memang sakit hati betul dengan perangai hos ni yang makin lama, kalau tak ditegur, makin melampau. Kata kawan M ni, hos ni kalau bab mengata dan mengumpat orang di depan tv, bukan main lagi. Badan je jantan, tapi mulut mengalahkan bertih goreng.

Kawan M ni pun buka cerita mat bertih goreng ni satu persatu. Katanya, hos ni memang ada masalah dengan attitude kerja. Kalau ada rakaman je, mesti datang lambat. Dah tak pasal-pasal menyusahkan krew-kew produksi yang lain. Sudah lah lambat, tak minta maaf pula tu!

Lepas tu, hos ni tau pula marah kalau orang lain yang datang lambat. Ha, memang bagus sangat perangai tu. Vass Vass Pom Pom!

Kawan M ni pun ada sebut, dulu waktu kerja dekat stesen radio, pun dia buat perangai yang sama. Ingatkan, bila dah masuk jadi hos, perangai dah berubah. Rupanya…hurmm…menaruh harapan bak kata Zaiton Sameon.

Macam itu lah yang kawan M ni cerita. Bukan main sungguh-sungguh lagi dia meluahkan perasaan. Katanya, dia dah penat terkena banyak kali dengan perangai diva hos ni.

Ini Kontroversi Nak Busukkan Nama Saya – Hanez Suraya Respon Isu Foto Peluk

October 10th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Lumrah kehidupan sebagai seorang artis. Pasti tidak terlepas dengan pelbagai kontroversi apabila seseorang selebriti tersebut kian popular. Segala hal ehwal kisah silam pasti diperagakan balik untuk menjatuhkan nama baik artis tersebut. Lebih-lebih lagi jika isu tersebut adalah dari sisi negatif mereka. Meletup-letuplah gosipnya.

Baru-baru ini, isu zaman silam Hanez Suraya diperbesarkan di laman sesawang internet apabila beberapa foto kolajnya yang berparti dan berhibur tersebar. Namun artis wanita ini tidak cepat melatah malah memberi penjelasan dengan tenang tatkala ditembak dengan pelbagai soalan ketika berlangsungnya pelancaran drama Dalam Hati Ada Taman bertempat di Ampwalk, semalam.

“Zaman dahulu zaman muda, baru nak kenal dunia, nak kan hiburan. Kenapa isu ini perlu dibangkitkan sedangkan Hanez sudah berubah?”

Bagi pelakon yang kian popular itu, beliau yakin ianya adalah salah satu kontroversi yang ingin membusukkan namanya dan merosakkan hubungannya bersama penyanyi terkenal Awi Rafael. Namun, beliau dengan tabah menyatakan, “Hubungan kami menjadi semakin akrab, malah isu ini tak menggangu hubungan kami.”

Menempah nama seawal usia 18 tahun dalam industri hiburan cukup membuktikan bahawa beliau mampu berdiri teguh dengan pelbagai kontroversi yang ditimbulkan oleh pihak tak bertanggungjawab. Malah, beliau turut berpesan kepada individu yang iri hati dengan hubungan dan kerjaya beliau agar berhenti daripada berbuat sedemikian.

Tambah beliau, “ Jika kami (Hanez Suraya dan Awi Rafael) melakukan kesilapan, maafkanlah kami. Jika jodoh saya bersamanya (Awi Rafael), adalah. Kalau tak ada jodoh, maka tak adalah.”

Randy Pangalila Puji Malaysia

October 10th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Baru-baru ini, selebriti kacak daripada Indonesia iaitu Randy Pangalila tampil dalam drama berepisod terbaru iaitu “Dalam Hati Ada Taman” dimana beliau bergandingan dengan selebriti jelita iaitu Elfira Roy.

Menerusi temubual bersama selebriti kacak Randy D Pangalila atau lebih dikenali sebagai Randy Pangalila, 22 tahun, beliau memperkatakan tentang cara kerja di negara Malaysia berbanding negara Indonesia dimana jelas kelihatan beliau lebih selesa di bekerja di negara ini.

“Berbanding Indonesia, peralatan yang digunakan di Malaysia lebih hebat malah jauh lebih baik. Yang paling ketara, di Indonesia setiap lakonan pada hari siang akan ditayangkan terus pada waktu malam tanpa sempat melihat hasil kerjanya, manakala di Malaysia, saya dapat melihat hasil kerja daripada awal hingga akhir.”

Katanya, walaupun Malaysia & Indonesia merupakan negara serumpan, namun perbezaan intonasi serta maksud setiap perkataan di antara dua bahasa ini sedikit sebanyak menggangu komunikasinya bersama peminat mahu pun media.

“Seringkali apabila berbicara, niat saya baik tetapi kedengaran kurang enak. Jadi dari situ saya mencuba belajar sambil berjalan untuk memahami lebih mendalam komunikasi ini.”

Jonas Brothers Simpan Foto Yuna Dalam Handphone

October 10th, 2012 | by M
Kini Trending

Jonas Brothers yang popular dengan lagu Burnin’ Up membuat kejutan apabila menayang foto album Yuna serta memainkan sebuah lagu penyanyi itu melalui Skype kepada pihak media sempena sidang media Jonas Brothers Live In Malaysia 2012, pagi semalam. Jonas Brothers yang diwakili oleh Nick, Kevin & Joe ini berbuat demikian setelah disoal akan penyanyi Malaysia yang dikenali mereka.

Mereka mempunyai alasan yang tersendiri apabila memilih Asia sebagai lokasi untuk konsert jelajah ini. Menurut ketiga-tiga beradik ini, Asia dipilih kerana mereka ingin meneroka keunikan negara-negara di sekitarnya dan juga sebagai tanda kemunculan semula mereka dalam industri hiburan.

Berkata kepada media, selama ini mereka berada dalam mode hiatus kerana sibuk dengan projek solo seperti program tv realiti, “Marriage To Jonas” yang diterbitkan oleh Ryan Seacrest & Channel E!, di mana program ini membawa penonton mendekati dengan lebih dekat kaum keluarga serta scoop eksklusif yang berlaku di belakang tabir.

Konsert Jonas Brothers Live In Malaysia 2012 yang dianjurkan oleh The Wonderland+ akan berlangsung pada 24 Oktober 2012 di Stadium Negara Kuala Lumpur, bermula pukul 8 malam.

Anda boleh mendapatkan tiket yang bermula pada harga RM 88 & RM188 (Free Seating), RM238 (Rock Zone) dan RM288 (VIP Number Seating / The Pitt), tak termasuk yuran proses sejumlah RM3, melalui laman Ticketcharge dan wakil-wakil penjual.

Untuk sebarang info, boleh hubungi TicketCharge di +60 3 9222 8811 atau lawat ticketcharge.com.my.

Top Posts This Week